Ludovic Orban a inaugurat centura municipiului Rădăuţi

> Premierul a anunţat că proiecte prioritare sunt A7 Bucureşti – Siret şi Drumul Nordului, Suceava – Baia Mare

Premierul Ludovic Orban a participat, vineri, la inaugurarea centurii ocolitoare a municipiului Rădăuţi, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a participat la eveniment, a declarat că în urmă cu 5 luni, la 20 iunie, premierul era la Rădăuţi, verificând stadiul lucrărilor la centura ocolitoare, iar vineri, printr-un efort uriaş, s-a finalizat această lucrare.

El a spus că s-au aflat de faţă şi primarii din localităţile din jurul Rădăuţiului, pentru că centura este o premieră, un inel care ocoleşte municipiul şi conferă o perspectivă de dezvoltare economică, industrială şi turistică, cu deschideri spre Putna, Suceviţa, dar şi descongestionarea traficului din municipiul Rădăuţi.

Flutur a anunţat că ulterior s-a desfăşurat o şedinţă cu primarii din zonă, pentru planul de urbanism zonal şi noua conjunctură existentă prin darea în folosinţă a şoselei de centură, ca să se dea o perspectivă unitară dezvoltării zonei, din punct de vedere industrial şi turistic.

Preşedintele administraţiei judeţene a salutat faptul că s-a obţinut finanţare europeană pentru această investiţie, precizând că la preluarea guvernării de către PNL era la 38% stadiul fizic, iar diferenţa a fost finanţată de guvernul actual.

Premierul Ludovic Orban a salutat faptul că un constructor român a dovedit că are capacitatea să finalizeze o lucrare într-un termen mai scurt cu 9 luni decât era prevăzut în contract. „Felicit constructorul pentru mobilizare, seriozitate şi că s-a ţinut de cuvânt” a spus Orban.

El a arătat că municipiul Rădăuţi are o centură extrem de utilă, care dă perspective de dezvoltare, pentru că de la romani încoace s-a adeverit că drumul înseamnă viaţă, dă naştere la dezvoltare, la investiţii.

„Sunt convins că peste 4 ani vom vedea dezvoltări industriale şi alte dezvoltări” a spus Orban.

El a declarat că guvernul este determinat să realizeze proiectul A7.

„Suntem extrem de determinaţi să realizăm proiectul A 7. Cele şase tronsoane de autostradă sau drum expres” a spus Orban.

El a mai spus că ministrul Transporturilor i-a dat ocazia să dea o veste bună, respectiv că la legătura între Suceava şi graniţa de vest pe drumul nordului, pe profil de autostradă sau drum expres s-au deschis ofertele şi că s-a declarat câştigătorul pentru cele trei tronsoane care se vor realiza. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: