În spitalele din judeţ, 355 de pacienţi Covid-19

> 80 de pacienţi sunt suspecţi de infecţie cu SARS-CoV-2

În cursul zilei de duminică nu era liber niciun pat ATI în Spitalul Judeţean Suceava pentru pacienţii Covid-19, potrivit datelor furnizate de Prefectura Suceava.

Sursa citată a transmis că ieri, în spitalele din judeţ, erau internate şi diagnosticate cu Covid-19 355 de persoane. Totalul persoanelor internate suspecte de infecţie cu noul coronavirus era de 80.

La nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 33 persoane diagnosticate cu Covid-19, iar în acelaşi interval au fost externate 25 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 500 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 201 pacienţi erau diagnosticaţi cu Covid-19, 71 se aflau în zona tampon, iar 228 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Dintre cei 201 pacienţi diagnosticaţi Covid-19 din SJU Suceava 107 prezentau forme medii ale bolii, 9 – forme uşoare, 65 – forme severe, 20 – forme grave, fiind internaţi în secţia ATI; dintre ei 14 erau ventilaţi.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, ieri, de 414 paturi libere, dintre care 52 pentru pacienţi Covid-19, 254 în sectorul non-Covid şi 108 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu erau paturi disponibile pentru pacienţi Covid. De asemenea, erau 31 ventilatoare libere, dintre care 17 pentru pacienţii Covid-19.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 83 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 20 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 15 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 21 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 15 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus.

Conform datelor centralizate de DSP Suceava, până ieri, în judeţ au fost declarate vindecate de Covid-19 9.727 de persoane. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: