EGGER a demarat o campanie amplă de testare PCR a angajaţilor săi

> Până în prezent toţi angajaţii din producţie au fost testaţi

O astfel de măsură ar oferi o imagine mai clară asupra numărului real total de infectări dacă ar putea fi adoptată şi de alte organizaţii.

În urma apariţiei mai multor articole de presă în decursul zilei de ieri (joi, 19 noiembrie – n.red.) ce vizează compania noastră, EGGER a decis să ofere clarificări.

În primul rând, este foarte important de menţionat că cei 39 de colegi depistaţi pozitiv cu Covid-19 au fost descoperiţi în urma derulării unei activităţi ample de testare a angajaţilor noştri, care numără un total de aproape de 850 de persoane.

EGGER a aplicat măsura testării PCR pentru angajaţii săi tocmai cu scopul de a-i proteja într-o măsură cât mai mare de riscul infectării.

Urmărind evoluţia infectărilor cu Covid-19 la nivel naţional, dar şi local, am apreciat că printr-o testare amplă PCR putem să avem o imagine de ansamblu mai clară asupra situaţiei şi să luăm măsurile potrivite.

Numărul de cazuri pozitive din fabrica noastră este ridicat tocmai pentru că am avut o abordare proactivă prin testarea a cât mai multe persoane. O astfel de măsură adoptată şi de alte instituţii de stat sau companii private cu siguranţă că ar releva un număr mai ridicat al infectărilor şi în rândul angajaţilor lor.

În perioada 6 – 14 noiembrie au fost testaţi 566 de angajaţi din cei aproape 850. Rezultatele testelor au arătat infectarea a 39 persoane, toate asimptomatice (4,6% din totalul angajaţilor).

Deşi nu există o obligaţie legală în acest sens, EGGER a informat Direcţia de Sănătate Publică Suceava despre rezultatele acestor testări.

Încă de la începutul pandemiei, au fost luate măsuri stricte de prevenţie împotriva răspândirii Covid-19. Măsurile de igienizare şi dezinfectare se aplică cu stricteţe şi în mod constant în activităţile zilnice, dar şi în organizarea transportului către şi de la locul de muncă.

Au fost distribuite măşti de protecţie şi dezinfectant pentru toţi angajaţii. Am aplicat măsura lucrului de acasă pentru toţi cei a căror activitate permite. Vizitele de la terţi şi călătoriile în interes de serviciu sunt posibile doar în cazuri foarte urgente şi necesare pentru companie. Angajaţii sunt informaţi constant prin mijloacele de comunicare internă despre măsurile pe care trebuie să le respecte.

EGGER România are aproape 850 de angajaţi şi un impact pozitiv considerabil asupra dezvoltării economice a regiunii. În Rădăuţi, sunt produse plăci de PAL brut şi melaminat pentru industria mobilei, precum şi plăci OSB pentru industria construcţiilor din lemn şi sectorul retail. EGGER a investit cca. 500 milioane de euro în dezvoltarea unităţii strategice de producţie din Rădăuţi, într-o locaţie de producţie complet integrată şi dotată cu tehnologie de ultimă generaţie. (Comunicat de presă) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: