Ministrul Transporturilor, Lucian Bode:

Autostrada A7 trebuie finalizată până în 2026

> La Autostrada Nordului, studiile de fezabilitate vor fi finalizate în 18 luni

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, la inaugurarea centurii ocolitoare a municipiului Rădăuţi, că autostrada A 7 este un proiect extrem de important, pe care Guvernul vrea să-l finanţeze prin Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă.

„Asta înseamnă că anul viitor finalizăm documentaţia, studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, scoatem la licitaţie execuţia, iar, conform obligaţiilor din PNRR, până în 2026 trebuie să finalizăm acest obiectiv” a spus ministrul Lucian Bode.

El a subliniat că PNL şi-a asumat prin programul de guvernare că cei 320 km între Ploieşti şi Paşcani vor fi finalizaţi în următorii 4 ani.

Ministrul a spus că pentru cele patru tronsoane, între Ploieşti şi Paşcani, documentaţiile sunt aproape finalizate şi că urmează licitaţia pentru execuţie, iar, după semnarea contractului, în 24 de luni vor trebui să fie executate.

Lucian Bode a remarcat că primul tronson al acestei autostrăzi, respectiv centura municipiului Bacău, realizată la profil de autostradă, de 17 km, va fi dat în folosinţă în câteva zile, fiind primul tronson de autostradă din Moldova.

În ceea ce priveşte Autostrada Nordului, el a spus că CNAIR a stabilit firmele care vor executa studiile de fezabilitate pentru fiecare din cele trei tronsoane, respectiv Suceava – Vatra Dornei, Vatra Dornei – Dej şi Dej – Baia Mare, în valoare fiecare de circa 15 milioane de lei, cu durată de realizare în 18 luni de la semnarea contractului, după care vor fi scoase la licitaţie proiectarea şi execuţia.

El a spus că şi acest drum de mare viteză este o prioritate pentru Guvernul PNL.

„Infrastructura de transport va fi coloana vertebrală pe care se va dezvolta economic România” a declarat Lucian Bode. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: