PSD Suceava 2020

Suceava

Un transport ilegal de 3 mc de material lemnos şi altul cu nereguli în acte au fost depistate miercuri

În cursul zilei de miercuri, 18 noiembrie, poliţiştii suceveni au depistat în trafic un transport ilegal de material lemnos şi unul cu nereguli în acte, arată un comunicat al IPJ Suceava.

Primul caz a fost depistat pe DN 17A, pe raza comunei Marginea. Astfel, sursa citată precizează că poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un localnic de 58 ani, care transporta, conform avizului de însoţire, cantitatea de 3,0 mc lemn foc de esenţă fag.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat că autoutilitara a efectuat în aceeaşi zi transporturi repetate în baza aceluiaşi aviz de însoţire.

Astfel, şoferul a fost amendat, iar materialul lemnos, în valoare de 507 lei, a fost confiscat.

Celălalt caz a avut loc la Gălăneşti, unde poliţiştii au oprit o autoutilitară şi remorcă ce transporta, conform avizului de însoţire, cantitatea de 18,32 mc lemn rotund de esenţă molid.

„Întrucât, în urma verificării datelor în aplicaţia informatică, pentru acest transport figura cantitatea de 18,32 mc lemn foc fag, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit că materialul lemnos transportat are provenienţă legală” se arată în comunicatul IPJ Suceava.

A fost aplicată o amendă de 3.000 lei pentru înregistrarea în mod eronat în aplicaţia informatică a unei alte specii şi a unui alt sortiment de lemn decât cel înscris în avizul de însoţire. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: