Premiile Filialei Iaşi a Uniunii Scriitorilor din România

Scriitorii suceveni distinşi cu Premiile Comitetului de Conducere şi ale Juriului

LIVIU PAPUC – Premiul de EXCELENŢĂ:

„Nu m-am gândit vreodată la acest premiu, cu rezonanţa lui din altă lume (asupra căreia, recunosc, m-am aplecat cu interes), dar mărturisesc faptul că mă simt onorat. Nu ştiu exact ce semnificaţie are, dar îmi place să-l consider drept un semn al aprecierii faţă de preocupările mele scriitoriceşti, şi sunt recunoscător «făptaşilor». Mă simt dator să închin, la rândul meu, acest premiu celor care, de mai bine de 50 de ani, m-au «format», m-au sprijinit, m-au îndrumat, începând cu admirabilul profesor de română Nicolai Hlinschi, acompaniat, la liceul din Rădăuţi, de «englezul» Mihai Pop, «istoricul» Kamil Iacob, doamna Buculei a francezei et alii. Nu pot să nu închin un gând de recunoştinţă numeroşilor redactori de revistă şi patroni de editură care mi-au deschis cu generozitate căi de acces către cei fără de care existenţa noastră ar fi ternă – publicul cititor. Generaţiile de bibliotecari şi arhivişti dedicaţi nu trebuie omişi din această înşiruire omagială, pentru facilitarea accesului la comorile încă nedate la iveală, ce zac în aşteptare.

Venind mai către zilele noastre – toată gratitudinea soţiei mele, Olga Iordache, sprijinitoarea din umbră a multora din întreprinderile mele (ca şi regretatei Doina Papuc, dealtfel), precum şi nemaipomenitului nucleu inspirator al redacţiei „Convorbirilor literare”, de astăzi şi din trecutul sfert de veac.

Mulţumiri şi recunoştinţă!”

 

ALEXANDRU OVIDIU VINTILĂ – Premiul „Nicolae Labiş” pentru „Transparenţa unui popor de foci”, Ed. Charmides

 

 CARMEN VERONICA STEICIUCPremiul „Miron Kiropol” pentru „Iahtul cu prieteni imaginari”, Ed. Tracus Arte

 

 VLAD SIBECHIPremiul pentru DEBUT, acordat de Juriul Premiilor  (alcătuit la această ediţie din Constantin Parascan, preşedinte, Dragoş Cojocaru şi Liviu Papuc) pentru volumul  „Meditaţiile bătrânului despre libertate”, Ed. Timpul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: