PSD Suceava 2020

Redacţia din ceruri

„Şefu’ s-a dus să facă un ziar în ceruri”  am citit în mesaj şi, pe moment, nu am înţeles. Că doar cel căruia îi spuneam Şefu’, DUMITRU TEODORESCU, plecase către redacţia din ceruri în luna aprilie…

Apoi mi-am dat seama că mesajul este de la doamna Ileana Paranici şi că este vorba despre acel „Şefu’”, către care am tot îndreptat în ultima vreme gânduri însoţite de speranţa că, poate, poate, va fi bine.

ION PARANICI, primul meu şef din redacţia „Zori nou” şi apoi „Crai nou”, a plecat să facă un ziar în ceruri şi mă gândesc că acolo, sus, s-a adunat aproape o redacţie întreagă. Şi ce ziar, doamne, ce ziar vor fi făcând ei toţi, acolo!

Mi-am exprimat de multe ori recunoştinţa,  o fac şi acum, că viaţa m-a dăruit cu oameni, lideri   –  prin puterea exemplului  – valoroşi, de la care am avut ce învăţa şi pe care i-am iubit şi respectat pentru tot ce mi-au adus ei bun şi frumos. Le-am preţuit spiritul, le-am admirat caracterul, am „furat” cât am putut de la profesioniştii care au fost, le-am respectat ţinuta de intelectuali slujitori ai cuvântului cu măsură şi talent croit.

Să îi fie odihna şi amintirea veşnice domnului ION PARANICI,  al cărui nume se identifică cu cel al ziarului pe care multă vreme l-a păstorit şi care va avea întotdeauna o amintire luminoasă în sufletul meu.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: