PSD Suceava 2020

Marian Andronache:

Priorităţile Partidului Mişcarea Populară sunt setate pe priorităţile ţării

Preşedintele PMP Suceava şi candidatul de pe primul loc pe lista pentru alegerile parlamentare, Marian Andronache, a declarat ieri că priorităţile Partidului Mişcarea Populară sunt setate pe priorităţile ţării. Marian Andronache consideră că este esenţial ca  în această perioadă de criză de sănătate publică, suprapusă peste o criză economică fără precedent, dar şi cu o criză politică din ce în ce mai evidentă, atenţia să fie concentrată pe câteva priorităţi de importanţă majoră pentru fiecare român.

Astfel, Andronache a subliniat că echipa PMP a redepus în Parlament noua lege a sănătăţii, care a fost elaborată de cei mai buni specialişti pe care îi are acest partid în ceea ce priveşte managementul de sănătate.

„Dacă această lege ar fi adoptată, toţi cei care, la ora actuală, au probleme de sănătate, altele decât Covid-19, n-ar mai suferi atât de mult şi nu s-ar mai simţi atât de nesiguri, pentru că această lege stabileşte foarte clar politica în ceea ce priveşte resursele umane din sănătate şi politica medicamentului. Este o lege care permite sistemului de sănătate să devină un sistem din ce în ce mai sigur, inclusiv pentru personalul medical” a explicat Andronache.

El a făcut referire şi la pensiile speciale, pe care le consideră „un furt”, PMP considerând că este o prioritate ca acestea să fie eliminate, în primul rând pentru politicieni.

Liderul PMP a amintit şi de proiectul pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. „Suntem singurul partid politic care a depus în Parlament acest proiect de lege, de două ori. Nu este o chestiune de moft politic, ci pur şi simplu este o chestiune de loialitate faţă de democraţie” a precizat Marian Andronache.

El consideră că educaţia este un alt domeniu prioritar pentru PMP. Andronache a spus că PMP va dezvolta un program naţional de modernizare şi construcţie pentru creşe şi grădiniţe, va asigura internet gratuit în fiecare şcoală şi transport gratuit pentru elevi, va asigura un computer pentru toate familiile cu venituri reduse şi va pune în practică un program naţional de relansare a şcolilor de meserii. Liderul PMP Suceava a arătat că acest partid va condiţiona intrarea la guvernare de crearea, cel puţin în primii 2 ani de guvernare, a 1.000 de creşe în întreaga ţară. Nu în ultimul rând, el a precizat că PMP vrea să creeze facilităţi familiilor care îşi doresc să aibă mai mulţi copii, în aşa fel încât părinţii să poată să petreacă cât mai mult timp cu ei. Pentru aceasta, Marian Andronache a spus că este nevoie de acţiuni concrete, începând cu mai multe zile libere pentru părinţii care cresc copii mici şi până la stimulentul pe care statul trebuie să-l acorde.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: