PSD Suceava 2020

Niciun pat liber la ATI Suceava şi 348 pacienţi cu Covid-19 internaţi în spitalele din judeţ

>  85 dintre aceştia au forme grave sau severe ale bolii

În spitalele din judeţul Suceava sunt internaţi 348 de pacienţi Covid-19, iar numărul total al persoanelor suspecte de infecţie cu SARS-CoV-2 este de 103, a anunţat ieri Prefectura Suceava, care menţionează că numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 este de 9.376.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în ultimele 24 de ore au fost internate 30 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval de timp fiind externate 39 persoane declarate vindecate.

Astfel, din totalul celor 550 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 197  sunt diagnosticaţi cu Covid-19, 86  sunt în zona tampon şi 267 sunt cu alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 197 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 94 prezintă forme medii ale bolii, 18 prezintă forme uşoare, 65 prezintă forme severe, 20 prezintă forme grave şi sunt internaţi în secţia ATI, dintre aceştia 11 pacienţi fiind ventilaţi.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 374 paturi libere, dintre care 37 pentru pacienţi Covid-19,  225 în sectorul non-Covid şi 112 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu este niciun pat disponibil pentru pacienţi Covid. De asemenea, sunt 28 ventilatoare libere, dintre care 16 pentru pacienţii Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuţi sunt internaţi 71 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 5 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internaţi 25 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internaţi 14 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Orăşenesc Gura Humorului sunt internaţi 21 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului de Boli Cronice Siret sunt internaţi 20 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: