Laboratorul DSP Suceava a rămas fără kituri pentru testarea SARS-CoV-2

> Probele vor fi trimise timp de câteva zile la laboratoarele Dorna Medical şi la Spitalul Municipal Vatra Dornei

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava direcţionează timp de câteva zile testele pentru depistarea SARS-CoV-2 recoltate în vederea prelucrării către laboratoarele Dorna Medical şi laboratorul Spitalului Municipal Vatra Dornei, după ce stocul de kituri al laboratorului de biologie moleculară al instituţiei s-a epuizat.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, consilier Gabriela Băncilă, ne-a declarat, miercuri, că în condiţiile efectuării unui număr mare de testări pentru Covid-19, Laboratorul de biologie moleculară al instituţiei a rămas fără kituri de prelucrare.

Ea a explicat că licitaţia pentru achiziţia acestui tip de produs a fost demarată zilele trecute şi urma să se încheie în cursul zilei de miercuri, pentru ca joi să se încheie contractul cu furnizorul care a câştigat licitaţia, iar apoi, în decurs de două zile, să se primească aceste kituri şi să se reia efectuarea testelor pentru SARS-CoV-2 în cadrul DSP Suceava.

„Până atunci, toate testele recoltate sunt direcţionate şi prelucrate în laboratoarele Dorna Medical şi în laboratorul Spitalului Municipal Vatra Dornei” a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.  (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: