PSD Suceava 2020

Ajutorarea semenilor în vreme de pandemie de către preoţii din Protopopiatul Fălticeni

Preoţii din Protopopiatul Fălticeni continuă proiectele social-filantropice începute la izbucnirea pandemiei întru ajutorarea semenilor aflaţi atât în situaţii de risc social, cât şi medical. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, la nivelul departamentului de asistenţă socială al Protopopiatului Fălticeni, şi cu ajutorul preoţilor parohi, au fost organizate două activităţi pentru a se aduce o mică bucurie copiilor, dar şi bolnavilor aflaţi pe patul de suferinţă.

Secţia de Pneumologie a Spitalului Municipal Fălticeni s-a înnoit cu aparatură medicală pentru sprijinirea actului medical al acestei unităţi, respectiv cu un concentrator de oxigen de tip Philips EverFlo, cu kitul de accesorii. Dispozitivul medical, în valoare de 4500 de lei, a fost predat luni, 16 noiembrie a.c., de părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, pr. Pavel Norocel, asistent social, şi preoţi din Protopopiatul Fălticeni  care s-au deplasat la compartimentul de Pneumologie în prezenţa şefului de secţie, dna dr. Doiniţa Vîlceanu, care a mulţumit în numele instituţiei pentru darul primit şi atât de necesar pentru persoanele cu probleme respiratorii – pulmonare.

A doua activitate s-a îndreptat către copiii care provin din familii cu posibilităţi reduse din satul Leucuşeşti, comuna Preuteşti, judeţul Suceava. Părintele protoiereu şi-a îndreptat paşii către grădiniţa din satul Leucuşeşti, unde a oferit, din partea departamentului de asistenţă socială din cadrul Protopopiatului Fălticeni, ghiozdane echipate cu cele necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a cursurile, dar şi mult aşteptatele jucării şi dulciuri, pentru cei 12 copii. Darurile care au fost pregătite în mod special pentru copii au fost oferite în prezenţa dnei ed. Ana Maria Tofan, cu respectarea normelor în vigoare în ceea ce priveşte protecţia sanitară împotriva noului coronavirus.

„Ne bucurăm nespus de mult că într-un timp atât de scurt de la înfiinţarea sectorului de asistenţă socială la nivelul Protopopiatului Fălticeni, şi din încredinţarea şi purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, am reuşit să organizăm aceste prime activităţi sociale, la care se adaugă, bineînţeles, şi cele anterioare de-a lungul acestui an plin de frământări pe toate planurile. Vrem să arătăm că Biserica, prin preoţii săi, este alături de credincioşii de toate vârstele şi din toate categoriile sociale, prin împreună lucrare cu Şcoala şi Spitalul (trupesc)” a declarat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

Pr. GEORGIAN ROTAR

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: