PSD Suceava 2020

Zi unică în viaţa comunei Moara

După cum deja aţi aflat, ziua de 8 noiembrie a fost o zi plină, mult mai bogată în slujbă şi semnificaţii. O zi de odihnă a trupului, dar densă pentru suflet. Slujba arhierească a fost săvârşită de PS Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, de un impresionat sobor de preoţi şi de numeroşi diaconi. Participarea corurilor bărbăteşti din comunele Moara şi Bosanci a fost impresionată.

S-au sărbătorit 100 de ani de la strămutarea bisericii de lemn cu hramul „Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil” (biserică ridicată acum 300 de ani, considerată monument istoric de gradul B) de la Bosanci la Moara. Nu multe comunităţi se bucură să aibă o biserică atât de veche şi funcţională, în care s-au născut, s-au botezat, s-au cununat, s-au rugat sau au plecat în lumea de dincolo mii de oameni. Slavă Bunului Dumnezeu şi recunoştinţă donatorilor din comuna Bosanci!

Într-o atmosferă de înălţătoare sărbătoare, ziua de 8 noiembrie, zi binecuvântată, cu un cer senin ca lacrima, în care Soarele şi Luna s-au bucurat împreună cu toţi credincioşii din ambele comune, a avut şi alte semnificaţii unice: au fost hirotoniţi un preot şi un diacon, a fost binecuvântată o troiţă şi au fost plantaţi trei puieţi de stejar pentru a le transmite generaţiilor următoare îndemnul că „din stejar, stejar răsare!”.

S-au oferit apoi plachete de gratitudine, de apreciere, precum şi diplome de vrednicie tuturor celor merituoşi.

Am încheiat ceremonialul zilei cu credinţa că Bunul Dumnezeu va fi mereu alături de noi şi în noi!

Preot paroh PLEŞEA VIOREL CIPRIAN

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: