PSD Suceava 2020

În organizarea Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, formator internaţional de didactică FLE

Webinar de formare didactică pentru profesorii de limba franceză suceveni

Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava a organizat pe 11 noiembrie activitatea de formare didactică „La classe de FLE a distance”, avându-l ca invitat special pe Annick Hatterer, profesor, formator şi delegat CLE International.

Reunind profesorii de limba franceză din judeţ, evenimentul a avut ca parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Facultatea de Litere a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Alianţa Franceză Suceava, Biroul francez – Casa Prieteniei Suceava şi Centrul de Reuşită Universitară din cadrul USV.

Atelierul de formare didactică „Monter un projet en ligne – Réaliser un carnet de voyage” a fost moderat de Annick Hatterer, specialist didactică FLE.

Ţinta? Motivarea elevilor de a aprofunda studiul limbilor străine

Programul activităţilor a continuat cu prezentarea unor proiecte Erasmus+. Responsabila de proiect Petronela Munteanu a prezentat parteneriatul Erasmus+ K2, „Juliet – Women Open to European Modern Nations”, demarat de Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava în acest an şcolar, alături de alte cinci şcoli europene din Finlanda, Portugalia, Italia şi două şcoli din Franţa.        Al doilea proiect prezentat, parteneriatul european Erasmus+ „Trouver sa voie… Oser l’Europe!”, demarat tot în acest an şcolar la Colegiul „Petru Muşat” Suceava, a fost prezentat de responsabila de proiect, prof. Daniela Sandu. Cele două profesoare de limba franceză au reconfirmat convingerea că aceste tipuri de parteneriat şcolar european contribuie la motivarea elevilor de a aprofunda studiul limbilor străine, la implementarea unor practici, iniţiative comune, promovând cooperarea, învăţarea reciprocă şi schimbul de experienţă.

Coordonatoarea şi moderatoarea evenimentului, prof. dr. Munteanu Petronela, consideră că participarea profesorilor din judeţ şi, mai ales, prezenţa formatoarei franceze au fost facilitate de faptul că evenimentul s-a desfăşurat online şi speră ca această oportunitate de formare la distanţă şi de schimb de practici pedagogice să poată continua.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: