Volumul de lemn de foc pentru judeţul Suceava este de patru ori mai mare

În acest an, Direcţia Silvică Suceava a pus pe piaţa judeţului Suceava un volum de patru ori mai mare de lemn de foc pentru populaţie faţă de anul 2016. Acest lucru se datorează articolului 59 din Codul Silvic, iniţiat de deputatul Pro România Emanuel Havrici, care face referire la produsele specifice fondului forestier naţional şi prin care lemnul de foc provenit din produse de igienă secundare şi accidentale a fost valorificat integral către populaţie.

Atât la nivel naţional, cât şi la nivel local, piaţa lemnului a fost serios afectată de situaţia generală a economiei globale, multe societăţi au falimentat sau se află într-o situaţie foarte grea. Ministerul Mediului şi Pădurilor nu a intervenit pentru sprijinirea acestora, probabil fiind singurul domeniu pe care actualul guvern a hotărât să nu îl ajute. Fără ajutor guvernamental se vor pierde mii de locuri de muncă.

Din păcate, din cauza ezitărilor actualului guvern, a ministerului de resort, a situaţiei ambigue privind programul SUMAL 2, a întârziat aprovizionarea cu lemne a populaţiei. Însă, până la sfârşitul anului, întregul volum de masă lemnoasă, pus la dispoziţie de către Direcţia Silvică Suceava şi unităţile administrativ-teritoriale care au în proprietate păduri, va ajunge la populaţie.

Administratorul pădurilor de stat aprovizionează populaţia cu lemn de încălzire, fie prin vânzare directă prin intermediul ocoalelor silvice, fie prin furnizare către unităţile administrativ-teritoriale şi alte unităţi finanţate de la bugetul de stat. În general, ca lemn pentru încălzire este solicitat şi se utilizează sortimentul denumit „lemn de foc”, adică lemnul care nu poate fi folosit pentru alte utilizări şi prelucrării industriale superioare (pentru obţinerea de furnire, cherestele etc). Pentru lemnul de foc din specii de esenţă tare, respectiv fag, stejar, carpen, există o cerere mai mare faţă de cel de răşinoase şi alte esenţe moi (plop sau salcie). (Echipa de comunicare a Pro România Suceava)

Tipărit de CRAI NOU SA la comanda Partidului Pro România, Filiala Suceava. CUI MFC 11200008. Tiraj 2200 bucăţi.
Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

 1. PRO_Rășina_bis_in_idem says:

  Dacă fraierii de la PSD nu te puneau pe lista lor de abulici politici,astăzi mai frecai menta la codru,in așa fel încât unele panseuri,precum acesta:
  „Pentru lemnul de foc din specii de eșență tare, respectiv fag, stejar, carpen, există o cerere mai mare față de cel de rășinoase și alte esențe moi (plop sau salcie)”
  …ar fi rămas nerostite și pierdute definitiv pentru lista propunerilor la premiul NOBEL pentru cherestea.
  Deoarece ăștia de la PSD au acest urât nărav de a umple listele electorale cu fel de fel de bovine care mai și ies,după cât e de nervos poporul în urma unor kurvăsăreli ale sale cu așa-zisă dreaptă a lui Flutur…
  Că o să te scoată (respectiv o să mai ieși…)deputat d-ta cam pe când va zbura porcul mistreț,de pe lista lui Ponta&Asoc.,caută-ți canton,bade,că se trăiește bine acolo,până nu termină de belit pădurea Schweighofer…

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: