PSD Suceava 2020

Mirela Adomnicăi:

Programul de Guvernare PSD vine cu soluţii concrete şi susţinere financiară pentru angajatori, cât şi pentru persoanele fără un loc de muncă

Fostul prefect de Suceava Mirela Adomnicăi, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor, consideră că în actualul context economic şi social este nevoie de măsuri concrete şi finanţate pentru sprijinirea angajatorilor şi persoanelor care şi-au pierdut locul de muncă.

„Epidemia de Covid-19 a schimbat în mod semnificativ piaţa muncii. În acest context, peste 60% dintre angajatori consideră că afacerea lor se află într-o mare dificultate, în timp ce sindicatele vorbesc despre 350.000 de locuri de muncă pierdute în ultimele 8 luni, iar multe dintre cele păstrate au fost transferate în online. Este adevărat că digitalizarea poate crea noi oportunităţi pe piaţa forţei de muncă, dar totodată creşte şi riscul de excluziune pentru cei care nu posedă competenţe specifice şi din păcate numărul acestora este foarte mare în România. Conform studiilor, suntem pe locul 27 în rândul statelor membre ale UE în ceea ce priveşte nivelurile competenţelor digitale minim-elementare. De aceea, Programul de Guvernare 2021-2024 al PSD vine cu soluţii concrete şi susţinere financiară pentru reconversie profesională şi dobândirea de noi competenţe în vederea adaptării la o economie remodelată de criza Covid” a arătat Adomnicăi.

Ea a subliniat că susţinerile financiare menţionate au în vedere atât angajatorii, cât şi persoanele fără un loc de muncă.

„Astfel, angajatorii care doresc o reconversie profesională pentru angajaţii lor pot beneficia de vouchere în valoare de 100.000 euro, condiţia fiind ca salarizarea acordată în urma noii calificări obţinute să nu fie mai mică de 3000 lei brut pentru anii 2021-2022” a declarat Adomnicăi.

Ea a mai spus că, pe de altă parte, cei care nu au un loc de muncă pot beneficia de vouchere de formare profesională în valoare de 1000 euro pentru cursuri şi stagii în cadrul unor unităţi acreditate de Ministerul Muncii. De asemenea, aceştia pot beneficia de prime de acomodare pe perioada desfăşurării cursurilor, în valoare de maxim 500 de euro, pe care le pot folosi pentru transport, masă, cazare, aceşti bani fiind condiţionaţi de finalizarea cursurilor.

„Acestea sunt doar o parte din măsurile Programului de Guvernare gândite de PSD pentru a veni atât în sprijinul angajatorilor care doresc să-şi păstreze angajaţii, facilitându-le accesul spre noi competenţe necesare în noul context economic, cât şi al celor fără loc de muncă şi cu şanse mici de angajare” a conchis Mirela Adomnicăi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: