Niciun pat liber la ATI Suceava pentru a treia zi consecutiv, iar 354 pacienţi Covid-19 sunt internaţi în spitalele din judeţ

> 80 dintre pacienţii internaţi prezintă forme grave sau severe ale bolii

În spitalele din judeţul Suceava sunt internaţi 354 de pacienţi în Covid-19, iar numărul total al persoanelor suspecte de infecţie cu SARS-CoV-2 este de 76, a anunţat ieri Prefectura Suceava, care a menţionat că numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 este de 9.214.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în ultimele 24 de ore, au fost internate 28 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval de timp fiind externate 64 persoane declarate vindecate.

Astfel, din totalul celor 542 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 205 pacienţi sunt diagnosticaţi cu Covid-19, 63 sunt în zona tampon şi 274 sunt cu alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 205 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19: 109 prezintă forme medii ale bolii, 16 prezintă forme uşoare, 60 prezintă forme severe, 20 prezintă forme grave şi sunt internaţi în secţia ATI, dintre aceştia 11 pacienţi fiind ventilaţi.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 371 paturi libere, dintre care 29 pentru pacienţi Covid-19, 220 în sectorul non-Covid şi 122 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu este niciun pat disponibil pentru pacienţi Covid. De asemenea, sunt 27 ventilatoare libere, dintre care 16 pentru pacienţii Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuţi sunt internaţi 72 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internaţi 26 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internaţi 15 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Orăşenesc Gura Humorului sunt internaţi 19 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 5 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului de Boli Cronice Siret sunt internaţi 17 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI