PSD Suceava 2020

Prin programul „Nicio casă fără Noul Testament”

100.000 de exemplare din Noul Testament distribuite gratuit de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Un număr de 100.000 de exemplare din Noul Testament vor fi distribuite de preoţii din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor sucevenilor prin programul „Nicio casă fără Noul Testament”, iniţiat de Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Programul „Nicio casă fără Noul Testament” se implementează cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, scopul acestui program este de a reaminti fiecărui credincios datoria morală şi de conştiinţă de a citi Sfânta Scriptură, având în vedere rolul acesteia în formarea duhovnicească a credincioşilor, pornind de la cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur care spune că mai lesne este să se stingă Soarele decât să treacă cuvintele Domnului nostru şi că Sfânta Scriptură este de la Dumnezeu, calificând-o drept adevăr capital, dogmă esenţială şi fundamentală pe care n-ar trebui s-o uite niciodată savanţii, interpreţii şi lingviştii.

Mai mult, se menţionează că cei care citesc Sfânta Scriptură construiesc mai multă comuniune între ei, stabilesc o legătură mai intensă cu Dumnezeu.

„Biserica de zid este simbolul bisericii duhovniceşti din sufletul nostru, iar acest simbol trebuie permanent însufleţit şi hrănit prin citirea Cuvântului Sfintei Scripturi”, subliniază Arhiepiscopia.

„În împlinirea acestui scop, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, prin purtarea de grijă a slujitorilor tuturor unităţilor de cult din cuprinsul ei, va distribui în mod gratuit 100.000 exemplare ale Noului Testament cu Psalmii, ediţia 2018, Editura Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române” se precizează în comunicat. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: