Concurs la Spitalul Judeţean

Peste 40 de posturi vacante de medici de diferite specialităţi, pentru o perioadă nedeterminată

> Cele mai multe sunt în specialităţile nefrologie, anestezie-terapie intensivă, boli infecţioase şi medicină de urgenţă

42 de posturi vacante de medici de diferite specialităţi, pentru 21 de secţii, compartimente şi cabinete ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, inclusiv din Unitatea de Primiri Urgenţe, au fost scoase la concurs, posturile fiind pe perioadă nedeterminată.

Conform anunţului SJU Suceava, pentru Secţia de Nefrologie sunt scoase la concurs 4 posturi vacante, din care un post de medic primar, două posturi de medic specialist şi un post de medic rezident de ultim an, toate în specialitatea nefrologie; pentru Secţia de Recuperare, Medicină fizică şi balneologie – un post de medic specialist; pentru Secţia de Ortopedie Traumatologie – un post de medic specialist în specialitatea ortopedie traumatologie; pentru Secţia de Urologie – două posturi vacante, unul de medic specialist şi altul de medic rezident în ultimul an în specialitatea urologie.

În Secţia de Chirurgie şi Ortopedie Infantilă este scos la concurs un post de medic rezident de ultim an în specialitate; la Secţia de Obstetrică-Ginecologie sunt două posturi vacante, unul de medic specialist şi unul de medic rezident de ultim an în specialitatea obstetrică-ginecologie; în Secţia de Neonatologie – un post vacant de medic specialist neonatolog, în Secţia de Oftalmologie – un post vacant de medic specialist oftalmolog; în Secţia de Neurologie – un post vacant de medic specialist neurolog; în Secţia de Chirurgie Generală – un post vacant de medic specialist în specialitatea chirurgie generală, cu competenţă în ultrasonografie generală, cu atestat sau în curs de atestare; la Compartimentul de Chirurgie Vasculară – un post vacant de medic specialist, specialitatea chirurgie vasculară; la Secţia de Pediatrie a fost scos la concurs un post de medic specialist pediatru.

În Secţia de Boli Infecţioase sunt 5 posturi vacante, dintre care patru de medic specialist şi altul de medic rezident în ultimul an în specialitatea boli infecţioase; în Secţia de Pneumologie – un post vacant de medic specialist pneumolog; în Compartimentul de biologie moleculară – un post de medic rezident de ultim an în specialitatea medicină de laborator.

Pentru Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă sunt 6 posturi vacante, dintre care 4 de medic rezident de ultim an şi două de medic specialist anestezist; la Laboratorul de Medicină Nucleară – un post vacant de medic specialist în specialitatea medicină nucleară; la Compartimentul de prevenire a infecţiilor asociate asistenţei medicale – un post vacant de medic specialist epidemiolog; la Cabinetul de Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli metabolice – un post de medic specialist; la Cabinetul de Chirurgie Toracică din ambulatoriul integrat al spitalului – un post de medic specialist în specialitatea chirurgie toracică.

Cele mai multe posturi vacante scoase la concurs sunt la UPU-SMURD, respectiv 7 posturi, dintre care două de medic specialist pediatru şi un post de medic rezident de ultim an în specialitatea pediatrie, în timp ce în specialitatea medicină de urgenţă sunt două posturi vacante de medic specialist, iar în specialitatea radiologie şi imagistică medicală sunt două posturi vacante de medic specialist.

Înscrierile au loc în termen de 15 zile calendaristice de la publicarea anunţului în revista „Viaţa medicală”, în data de 6 noiembrie a.c. Concursul ar urma să se organizeze la 31 – 90 de zile de la publicarea anunţului.

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, medicul Dan Teodorovici, ne-a declarat că scoaterea la concurs a unui număr mai mare de posturi de medici, mai ales în specialităţile boli infecţioase, anestezie terapie intensivă, nefrologie şi medicină de urgenţă, a fost motivată atât de contextul epidemiologic actual, cât şi de vacantarea unor posturi de medic prin pensionare sau prin plecarea titularilor.

El a mai spus că ocuparea prin concurs a acestor posturi vacante ar acoperi în mare necesarul de medici de diferite specialităţi medicale din secţiile şi compartimentele Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI