Una dintre victimele incendiului de la Spitalul Piatra Neamţ este originară din Boroaia

> Antrenorul de lupte Mircea Covătaru şi-a început cariera sportivă şi cea de antrenor la Rădăuţi

Una dintre victimele incendiului de la Spitalul din Piatra Neamţ este Mircea Covătaru, de 73 de ani, cu domiciliul în comuna Alexandru cel Bun de lângă Piatra Neamţ. El s-a născut în data de 2 februarie 1946 la Boroaia.

 De numele lui Mircea Covătaru se leagă începuturile secţiei de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamţ. În 1977, el a fost primul antrenor al secţiei, care a scos în timp sportivi valoroşi.

Mircea Covătaru a început luptele la Rădăuţi în 1963, iar un an mai târziu devenea campion naţional la tineret.

A mai luptat pentru Farul Constanţa şi Dinamo Bucureşti, iar 7 ani a făcut parte din lotul României de seniori.

 Şi-a început cariera de antrenor tot la Rădăuţi, în 1972, iar din 1977 s-a legitimat la CS Ceahlăul. A stat aici până în 1991, perioadă în care a coordonat activitatea unei secţii care a produs sportivi care s-au şi clasat pe podiumuri la importante întreceri internaţionale, potrivit Ambasadorinemteni.ro

Mihai Cişmaş este un nume „produs” de Mircea Covătaru şi care în 1981 a adus României şi clubului Ceahlăul medalia de bronz a europenelor de juniori. Mai târziu, acelaşi sportiv, dar legitimat la alt club, a reuşit să-şi treacă în palmares şi medalii la seniori, una de argint la europene, dar şi una de argint şi una de bronz la mondiale, ocupând şi un loc 5 la Olimpiada din 1984. Rememorând nume şi perioade, Mircea Covătaru nu a uitat de alţi foşti luptători descoperiţi şi crescuţi de el care au adus medalii clubului Ceahlăul: Constantin Vardohlip, Marius Mustaţă, Vasile Luca. De asemenea, se mândreşte cu două medalii de argint pe echipe, la juniori, cu CS Ceahlăul Piatra Neamţ, şi cu locul 5 pe ţară în întrecerea seniorilor, cu echipa ce se numea atunci Reconstrucţia Piatra Neamţ.

A mai fost antrenor la CS Ceahlăul în perioada 2016-2019, dar se bucură că a muncit ca antrenor la loturile naţionale din perioada 1980-1988.

Zece persoane au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, la Secţia ATI a Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Alţi pacienţi au fost transferaţi la Spitalul din Leţcani. Printre persoanele rănite se numără şi cadre medicale, între care şi medicul de gardă Cătălin Denciu, care a încercat să îşi salveze pacienţii, şi medicul ATI din secţia non-Covid, Pavel Borş, care a stins cu mâinile goale hainele colegului său. (N.B.; Foto: Ambasadorinemteni.ro)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Este necesara DEMISIA URGENTA A ACESTOR JALNICI MERCENARI IRESPONSABILI IOHANIS , ORBAN , PE CARE NU-I INTERESEAZA PROBLEMELE SI NEVOILE ROMANILOR SI CARE DUC TARA LA DEZASTRU !!!!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: