Elon Musk a declarat că „cel mai probabil” are un caz moderat de Covid-19

Elon Musk, directorul executiv al companiei Tesla, a declarat sâmbătă că „cel mai probabil” are un caz moderat de Covid-19, în timp ce a continuat să pună la îndoială acurateţea testelor, relatează Reuters. „Am obţinut rezultate extrem de diferite de la laboratoare diferite, dar cel mai probabil am un caz moderat de Covid. Simptomele mele sunt cele ale unei răceli minore, ceea ce nu este o surpriză, din moment ce un coronavirus este un tip de răceală”, a scris Musk într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter.

El nu a menţionat dacă rezultatele au fost de la teste de reacţie de polimerizare în lanţ (PCR), care au o acurateţe mai mare în comparaţie cu testele rapide pe bază de antigen. „Se simte exact ca o răceală obişnuită, dar mai degrabă durere în corp & cap tulbure decât tuse/strănut”, a scris CEO-ul Tesla răspunzându-i unui utilizator care a întrebat despre simptome.

Musk a anunţat joia trecută că a efectuat patru „teste rapide antigen de la BD” – teste rapide pe bază de antigen pentru coronavirus – în aceeaşi zi, două având rezultate pozitive, iar două negative. Potrivit revistei Forbes, Musk s-ar referi la testul Becton Dickinson (BD) Veritor, care se presupune că afişează rezultate în 15 minute de la recoltarea de secreţii nazale şi/sau faringiene şi care nu a fost încă aprobat de Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite.

Compania Becton Dickinson a anunţat în septembrie că investighează rapoarte din centre de îngrijire pentru persoane vârstnice din Statele Unite conform cărora echipamentul de testare rapidă pentru coronavirus producea rezultate fals pozitive. La începutul acestei luni, FDA a anunţat că informează personalul de la laboratoarele clinice şi furnizorii de asistenţă medicală că rezultatele fals pozitive pot apărea în cazul testelor rapide pe bază de antigen pentru Covid-19.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: