Un inel şi o motocicletă ale lui Elvis Presley, iahtul lui Eric Clapton şi înregistrări de la Woodstock, scoase la licitaţie

Un inel din aur cu diamante, având inscripţia „TCB”, purtat de Elvis Presley, un iaht de lux al cântăreţului britanic Eric Clapton şi un set de înregistrări master de la festivalul Woodstock din 1969, sunt piesele de rezistenţă ale unei licitaţii cu obiecte de colecţie care va avea loc pe 28 noiembrie în Los Angeles, informează Reuters. „Este o bijuterie esenţială Elvis”, a spus Brigitte Kruse, fondatoarea GWS Auctions. Kruse a precizat că inelul ar putea fi adjudecat pentru o sumă cuprinsă între 500.000 şi 1 milion de dolari la licitaţia din 28 noiembrie, care pune în vânzare un lot alcătuit din 300 de obiecte. El a dăruit inelul, bătut cu diamante de 2,25 carate şi pe care l-a proiectat el însuşi, cântăreţului J.D. Sumner, solistul trupei care cânta în deschiderea concertelor lui Presley, în 1975.

Presley, care a decedat în 1977, la vârsta de 42 de ani, era totodată pasionat de motociclete. Un model FLH 1200 Harley-Davidson din 1975, cu care se plimba în jurul proprietăţii sale Graceland din Memphis, este estimat la o sumă cuprinsă între 300.000 şi 350.000 de dolari, a precizat GWS. O altă motocicletă care i-a aparţinut artistului s-a vândut pentru 800.000 de dolari în septembrie 2019.

Cel mai scump lot ar putea fi o colecţie de înregistrări master de la festivalul Woodstock din 1969 care au stat într-un dulap al unui producător timp de zece ani, iar acum sunt scoase pentru prima dată la licitaţie. Casetele care cuprind peste 700 de ore de înregistrări, evaluate independent la 1,6 milioane de dolari, includ recitaluri susţinute de Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Who şi zeci de alţi artişti care au luat parte la festivalul considerat piatra de temelie a culturii hippie.

Kruse a spus că este dificil de estimat suma pentru care s-ar putea vinde casetele Woodstock. „Nu pot fi comparate cu nimic altceva”, a spus aceasta. „Din când în când dăm peste astfel de obiecte cu adevărat excepţionale şi lucruri despre care nici n-ai crede că mai există”.

Un iaht Va Bene cu o lungime de 47,5 metri, care îi aparţine lui Eric Clapton şi pe care interpretul melodiei „Layla” l-a cumpărat în 2005, recondiţionându-l aproape în totalitate trei ani mai târziu, ar putea obţine o sumă cuprinsă între 7 şi 10 milioane de dolari în urma licitaţiei din 28 noiembrie din Los Angeles, a precizat GWS Auctions.

Ambarcaţiunea, construită în 1992, cu o capacitate pentru 14 oaspeţi în şase cabine, a fost anterior pusă în vânzare în 2018 pe pagina de internet a unor brokeri maritimi, preţul solicitat fiind de circa 12 milioane de dolari. Printre obiectele scoase la licitaţie se mai află şi o chitară prototip Eric Clapton datând din 1983, care nu a intrat niciodată în fabricaţie. Chitara ar putea obţine o sumă cuprinsă între 40.000 şi 50.000 de dolari, a precizat GWS Auctions.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: