Primarul Ion Lungu a inspectat utilajele pregătite pentru sezonul de iarnă

> El este convins că şi în acest an intervenţiile la deszăpezire şi îngheţ vor fi efectuate cu promptitudine

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a efectuat, joi, conform tradiţiei, inspecţia de sezon la Diasil.

„Am venit să facem inspecţia de sezon la Diasil, să trecem în vedere utilajele pregătite pentru intervenţia la deszăpezire şi îngheţ. Imaginile vorbesc de la sine” a declarat primarul.

El a spus că în acest an sunt pregătite 33 de utilaje de intervenţie pentru străzi, trei utilaje mici, dar şi utilaje pentru trotuare.

„Eu sunt convins că din acest punct de vedere, al utilajelor, nu vor fi probleme nici în acest an, aşa cum nu au fost nici în anii din urmă” a spus Ion Lungu.

Primarul a menţionat că sunt pregătite 1200 de tone de sare şi 250 de tone de nisip, stocuri suficiente pentru 3 luni.

El a anunţat că, din data de 15 noiembrie, la Primăria Suceava intră în funcţiune serviciul de permanenţă.

„Suntem pregătiţi să vină prima zăpadă, primul îngheţ” a spus Ion Lungu, care a menţionat că glumeşte mereu cu cei de la Diasil pe tema aceasta, deoarece ei se roagă să vină zăpada, în timp ce responsabilii municipalităţii se roagă să mai întârzie.

„Important este să fim pregătiţi” a precizat Lungu.

El a mulţumit firmei pentru efortul făcut şi pentru cum acţionează, menţionând că şi municipalitatea are plăţi restante în actualul context economic, dar specificând că s-a făcut o plată de 1,2 milioane de lei în vederea achiziţionării stocurilor de materiale antiderapante.

Primarul a subliniat că se vor face eforturi astfel încât să nu existe nicio sincopă în ceea ce priveşte intervenţia la deszăpezire şi îngheţ.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a precizat că   foarte important este ca şi sucevenii să fie pregătiţi, echipându-şi maşinile corespunzător.

El a amintit că atunci când va ninge abundent  se va interveni pe bulevardele principale, pe străzile care adună trafic mare, iar apoi pe străzile mai mici.

Harşovschi a mai declarat că prognoza pe luna decembrie prevede temperaturi pozitive ziua şi negative noaptea, ceea ce înseamnă că există riscul formării de polei. Viceprimarul s-a arătat încrezător că echipajele vor acţiona cu eficienţă, astfel încât se va trece cu bine şi peste această iarnă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: