PSD Suceava 2020

Hramul Parohiei Moara-Bulai

În ziua Soborului Sf. Arhangheli, 8 noiembrie a.c., Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, s-a aflat în vizită canonică în Parohia Moara-Bulai din Protopopiatul Suceava II.

Aşteptat cu multă bucurie de credincioşi, ierarhul a slujit Sf. Liturghie arhierească în mijlocul soborului de preoţi şi diaconi, serbând totodată şi hramul parohiei.

Serviciul divin a avut loc pe o scenă amenajată special în proximitatea bisericii, împodobită sărbătoreşte cu icoane, flori şi covoare româneşti.

Răspunsurile liturgice au fost date de corurile reunite din Bosanci şi Moara.

Parohienii, îmbrăcaţi după tradiţie în costume populare, au păstrat cu stricteţe normele în vigoare privind distanţarea fizică şi purtarea măştii.

300 de ani de când biserica a fost construită şi un secol de când aceasta a fost adusă la Moara

Sărbătoarea închinată Sf. Arhangheli a marcat pentru comunitate şi împlinirea a peste 300 de ani de la construirea în 1774 a bisericii, precum şi 100 de ani, din 1920, când locaşul de cult a fost adus din comuna Bosanci în comuna Moara.

În semn de preţuire şi aducere aminte, au fost plantaţi trei puieţi de stejar, iar Preasfinţitul Părinte Damaschin a resfinţit şi troiţa ridicată în centrul satului.

 Biserica de lemn din Moara-Bulai este închinată Sf. Arhangheli şi Sf. Nicolae. A fost construită din bârne de stejar în 1774 în comuna Bosanci, iar comunitatea de acolo a dăruit-o, în 1920, satului Moara. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: