În judeţul Suceava

Numărul cazurilor active de Covid-19 a urcat la 1.577

> 1.175 suceveni se află în carantină sau în izolare

Prefectura a anunţat că miercuri, în judeţ, erau 1.577 cazuri de infecţie Covid-19 în evoluţie, faţă de 1.556 în ziua precedentă.

Sursa citată a precizat că, potrivit distribuţiei cazurilor Covid-19 pe localităţi, din cele 114 unităţi administrativ-teritoriale, 10 nu aveau niciun caz de infecţie Covid-19 în evoluţie, 10 – câte un caz în evoluţie, 38 – sub cinci, 22 – sub zece, iar 34 – peste zece cazuri în evoluţie.

În acelaşi timp, în carantină se aflau 862 suceveni, iar în izolare, 313.

Numărul total de persoane testate până miercuri era de 73.454, în anterioarele 24 de ore fiind testate 686 de persoane, rata de pozitivare fiind de 30, cu alte cuvinte, una din 3 persoane testate era infectat cu Covid-19.

Forţele de ordine au verificat, în cursul zilei de 3 noiembrie, 1.132 de persoane şi 114 de societăţi comerciale privind respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse. Astfel, au fost aplicate 119 sancţiuni în valoare de 7.000 lei.

În contextul creşterii numărului de cazuri în judeţ, prefectul Alexandru Moldovan a subliniat: „Eforturile noastre de acum se concentrează pe aplatizarea acestei noi curbe, cu mult mai periculoase şi care pune presiune enormă pe sistemul sanitar. Însă rezolvarea nu este în primul rând în spitale, ci la fiecare dintre noi, prin prevenţie: purtarea măştii, respectarea distanţei şi aplicarea normelor de igienă. Este o realitate pe care trebuie să o acceptăm şi să o înţelegem, aceea că, în lipsa sprijinului cetăţenilor, orice măsură adoptată de autorităţi nu va conduce automat la depăşirea acestei perioade dificile. Doar printr-un efort comun putem să revenim, la un moment dat, şi ne-am dori cât mai repede, la vieţile noastre normale. Adresez mulţumiri şi pe această cale tuturor sucevenilor care respectă regulile sanitare şi măsurile de prevenţie!”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI