În contextul Covid-19

Poliţiştii au efectuat verificări la bisericile din judeţ

> Ei au aplicat doar zece amenzi > Majoritatea enoriaşilor şi a personalului clerical respectă normele sanitare, este concluzia IPJ Suceava

 În perioada 31 octombrie – 1 noiembrie a.c., poliţiştii suceveni, împreună cu lucrători din cadrul instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne şi în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, au efectuat verificări la locaşuri aparţinând tuturor cultelor religioase din judeţ.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul activităţilor poliţiştii au distribuit şi peste 100 de măşti sanitare persoanelor aflate în zona bisericilor.

Totodată, persoanele care nu au respectat măsurile sanitare în interiorul bisericilor au fost sancţionate, în general cu măsura avertismentului, dar au primit şi măşti sanitare.

Poliţiştii au aplicat zece amenzi, în valoare totală de 3.200 lei, pentru încălcări mai grave, potrivit precizărilor IPJ Suceava.

Spre exemplu, duminică, poliţiştii suceveni au constatat că la un locaş de cult din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, se desfăşura o slujbă religioasă oficiată de un pastor din aceeaşi localitate, la care participau aproximativ 40 de persoane, dintre acestea 10 nepurtând masca de protecţie obligatorie. Astfel, atât persoanele fără mască, cât şi pastorul au fost amendaţi.

Cu toate acestea, IPJ Suceava susţine că verificările au arătat că cea mai mare parte a cetăţenilor şi a personalului clerical respectă prevederile legale.

Reamintim că în cursul săptămânii trecute, conducerea IPJ Suceava a organizat o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor în vederea intensificării demersurilor comune pentru responsabilizarea cetăţenilor în contextul epidemiologic actual.

Drept urmare, reprezentanţii bisericii au transmis tuturor parohiilor şi preoţilor recomandările poliţiştilor.

Recomandările privind portul măştii sanitare, respectarea distanţării sociale sau dezinfectarea mâinilor vin şi în contextul în care, din cauza răcirii vremii, enoriaşii vor fi în imposibilitatea participării la slujbe religioase în exteriorul locaşurilor de cult.

Pe lângă aceasta, poliţiştii suceveni recomandă sucevenilor să evite aglomerările şi să se protejeze: „Respectaţi măsurile impuse. Nu dorim sancţionarea cetăţenilor, însă vom acţiona cu fermitate, astfel încât toţi să conştientizeze că sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante. Mulţumim personalului clerical din cadrul tuturor cultelor religioase pentru sprijin şi pentru implicarea în promovarea mesajului preventiv şi de responsabilizare socială!” se arată în comunicatul IPJ Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: