În spitalele din judeţ, 351 pacienţi Covid-19

> Dintre ei, 76 aveau forme severe sau grave ale bolii > La secţia ATI din Spitalul Judeţean nu mai era disponibil niciun pat pentru pacienţii Covid-19

Prefectura Suceava a informat că ieri, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţ se înregistrau 7.427 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 34 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 26 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 561 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 194 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 103 se aflau în zona tampon, iar 264 aveau alte afecţiuni (non-Covid). Dintre cei 194 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 96 prezentau forme medii ale bolii; 22 – forme uşoare; 56 – forme severe; 20 prezentau forme grave, fiind internaţi în secţia ATI; dintre ei 5 erau ventilaţi mecanic.

În aceste condiţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, ieri, de 349 paturi libere, dintre care 27 pentru pacienţi Covid-19, 228 în sectorul non-Covid şi 94 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu mai era disponibil niciun pat pentru pacienţi Covid. Erau 31 ventilatoare libere, dintre care 11 pentru pacienţi Covid-19.

Totodată, în Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 91 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 6 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

În Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc erau internaţi 37 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

În Spitalul Municipal Vatra Dornei erau internaţi 5 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 7 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

În Spitalul Orăşenesc Gura Humorului erau internaţi 22 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

În Spitalul Boli Cronice Siret erau internaţi 2 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: