PSD Suceava 2020

Straja

Ţigări de contrabandă de aproape 500.000 de lei, confiscate în urma a două urmăriri în trafic

> Contrabandiştii au fugit, abandonându-şi maşinile

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au depistat, miercuri şi joi, maşini ce transportau ţigări de contrabandă destinate pieţei negre din judeţ. În total, au fost confiscate 42.426 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de 496.470 lei, iar două autovehicule folosite în activitatea infracţională au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, ieri, în jurul orei 5.30, poliţiştii de frontieră au identificat în trafic un microbuz marca Mercedes Vito, despre carte existau date că transportă ţigări de contrabandă.

Prin urmare, poliţiştii de frontieră au încerca să oprească vehiculul, moment în care şoferul a demarat în mare viteză şi imediat a intrat în curtea unui imobil de pe raza localităţii Straja.

În curtea imobilului, care era nelocuit, microbuzul urmărit a fost abandonat. În interiorul vehiculului, poliţiştii de frontieră au observat colete cu ţigări, iar lângă o anexă au fost găsite, de asemenea abandonate, mai multe colete cu ţigări.

Mai exact, este vorba despre un total de 28.967 pachete cu ţigări, de diferite mărci, toate de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 339.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar microbuzul, în valoare de 25.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit sursei citate, miercuri s-a petrecut un caz asemănător, când poliţiştii de frontieră au observat, la aproximativ 700 de metri spre interiorul ţării, un autoturism de teren care se deplasa spre localitatea Straja.

Şoferul acestuia nu a oprit la semnalul regulamentar, continuându-şi deplasarea în viteză spre Straja.

Urmărirea a fost complicată, deoarece şoferul şi-a continuat deplasarea peste albia şi lunca râului Suceava. Ulterior, pe o porţiune de teren accidentat, maşina, având numere de înmatriculare de Marea Britanie, a fost abandonată.

Au fost depistate 13.459 pachete cu ţigări marca Marble, provenite din magazine duty free. Valoarea totală a ţigărilor se ridică la 157.470 lei. Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării, la fel şi autoturismul implicat în activitatea de contrabandă, valoarea acestuia ridicându-se la 8.000 de lei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat şi infracţiuni la regimul circulaţiei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: