PSD Suceava 2020

Lockdown în Franţa

Guvernul francez a precizat ieri modalităţile de implementare a unui nou lockdown – telemuncă generalizată oriunde este posibil, măşti obligatorii pentru toţi rezidenţii cu vârste de peste şase ani şi deplasări limitate -, care va intra în vigoare astăzi pentru cel puţin o lună, cu scopul de a lupta împotriva celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, ce va fi „fără îndoială mai ucigaş decât primul”, informează AFP.

Printre măsurile ce vizează noul lockdown figurează purtarea măştii sanitare, extinsă la toţi copiii cu vârste de peste şase ani, şi telemunca în regim de „cinci zile din cinci”.

Noul lockdown din Franţa nu va fi însă identic cu cel din primăvară, foarte strict şi implementat timp de două luni, pe durata primului val al pandemiei de COVID-19, care a făcut 30.000 de victime.

Principalele schimbări: creşele, şcolile, colegiile şi liceele vor rămâne deschise şi vor funcţiona cu un protocol sanitar consolidat, fapt care va permite multor părinţi să continue să lucreze. Magazinele „non-esenţiale” vor fi închise, la fel ca sălile de spectacole şi cinematografele, precum şi barurile şi restaurantele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: