PSD Suceava 2020

Pentru evitarea contaminării şi asigurarea continuităţii asistenţei medicale

Investiţii în aparatură medicală şi noi amenajări la Spitalul Judeţean

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că administraţia judeţeană continuă alocarea de fonduri pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou”.

Astfel, se va asigura finanţarea din bugetul judeţean, cu suma de 1.625.587 lei, pentru mai multe investiţii în amenajări, materiale şi aparatură necesară.

Se va realiza o reparaţie capitală pentru extinderea şi dotarea accesului în spital pentru separarea fluxului de personal medical pe un circuit Covid-19, în valoare de 326.000 lei, vor fi achiziţionate opt containere-vestiar în valoare de 333.200 lei şi două sisteme uscare/ perdea aer cald, în valoare de 20.468 lei.

„Investiţia se referă la realizarea, între secţia de primiri urgenţe UPU şi ambulatoriul spitalului, a unui vestiar-filtru prin care se va realiza echiparea/dezechiparea corectă a personalului medical, astfel încât să se evite contaminarea, scopul fiind de asigurare a continuităţii asistenţei medicale, ţinând cont de nevoile populaţiei deservite” a menţionat Flutur.

Totodată, vor fi cumpărate trei containere pentru secţiile Boli Infecţioase şi de Anatomie Patologică, în valoare totală de 61.880 lei.

Investiţii vor fi făcute şi în două ecografe ultraportabile tip laptop, cu sondă S4-1, respectiv cu sondă L12-4, în valoare totală de 136.200 lei, care vor permite evaluarea şi diagnosticarea rapidă, la patul pacientului, iar 13 bucăţi sistem de compresie pentru secţiile Neurologie şi ATI, în valoare de 100.555 lei, pentru profilaxia trombo-embolismului venos profund, în special la pacienţii imobilizaţi, terapia de compresie prevenind rănile recurente şi crescând rata de vindecare cu 30% – 50% prin scăderea edemului şi creşterea fluxului de sânge oxigenat în zona rănii, dar şi pentru o trusă de bronhoscopie rigidă, în valoare de 59.500 lei, necesară pentru extracţia corpilor străini traheobronşici în cazul urgenţelor majore ORL. Trusa include bronhoscop rigid, telescop Hopkins, pense optice diferite de extragere corpi străini, canule aspiraţie.

Totodată se vor cumpăra 12 umidificatoare pentru ventilaţie invazivă şi non-invazivă, în valoare de 142.800 lei, necesare pentru încălzirea pacienţilor aflaţi în hipotermie, două unităţi mobile pentru decontaminarea aerului din încăperi prin filtrare, în valoare de 142.800 lei, echipament hardware (server) necesar funcţionării sistemului Hospital Manager şi stocării de baze de date, în valoare de 111.700 lei (cel existent fiind depăşit fizic şi tehnologic) şi licenţe necesare funcţionării noului server şi programului Hospital Manager, în valoare totală de 115.013 lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: