PSD Suceava 2020

Nelu Tătaru:

Avem pentru Terapie Intensivă 1.200 de paturi, cu extensie până la 1.500

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat ieri, la Constanţa, că la Terapie Intensivă sunt la nivel naţional, pentru pacienţii cu Covid-19, „1.200 de paturi, cu extensie până la 1.500”.

Potrivit acestuia, următoarele trei – patru săptămâni sunt „grele”. „Avem trei – patru săptămâni grele, avem trei – patru săptămâni în care încercăm să limităm creşterea numărului de cazuri pentru a putea ajunge pe un platou. În contextul în care vedem în toată Europa numărul de cazuri crescând de la o zi la alta, în care vedem lockdownuri, în care vedem impuneri de restricţii, haideţi să participăm cu toţii la scăderea numărului de cazuri”, a afirmat Tătaru.

Întrebat dacă există personal pentru cele 3.000 de paturi din ţară, câte a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, ministrul a răspuns afirmativ. „Există personal în acest moment. Trebuie să ştiţi că aceste paturi au personal în acest moment, altfel nu existau aceste paturi. Aceste paturi sunt pentru patologie Covid şi pentru patologie non-Covid. Rămâne ca tot ce disponibilizăm sau extindem ca şi Terapie Intensivă să facem şi echipe complexe din cei care erau deja în Terapie Intensivă, plus secţii asemănătoare”, a declarat Tătaru.

Întrebat dacă şi spitalele private vor intra în lupta anticoronavirus, Tătaru a spus că se va întâmpla acest lucru în măsura în care nu va mai exista un număr suficient de paturi în spitalele publice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: