PSD Suceava 2020

Act de terorism la Nisa

Un atacator înarmat cu un cuţit a ucis două persoane şi a rănit alte câteva ieri, într-o biserică din oraşul francez Nisa, au anunţat presa şi poliţia franceză, într-un incident pe care primarul oraşului l-a descris drept un act de terorism.

Primarul Christian Estrosi a anunţat pe Twitter că atacul cu cuţitul s-a întâmplat în sau în apropierea bisericii Notre Dame din oraş şi că poliţia a reţinut atacatorul.

Atacul are loc într-o perioadă în care Franţa este marcată de decapitarea, la începutul acestei luni, a profesorului francez de şcoală gimnazială Samuel Paty, de către un bărbat de origine cecenă. Atacatorul a spus că vrea să îl pedepsească pe Paty pentru că le-a arătat elevilor caricaturi cu profetul Mohammad la o lecţie despre civism..

Nu este clar, pentru moment, care este motivul atacului de la Nisa sau dacă a existat vreo legătură cu caricaturile.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-a deplasat la Nisa, pentru a vizita locul atacului terorist soldat cu trei morţi şi numeroşi răniţi. „Nu vom ceda cu nimic” în ceea ce priveşte valorile care reprezintă Franţa, „în special libertatea de a crede şi de a nu crede”, a declarat el, relatează AFP. „Dacă suntem atacaţi, asta se întâmplă din cauza valorilor noastre”, a declarat Macron. El a făcut apel la ţară să de-a dovadă de „unitate” şi „să nu cedeze în faţa niciunui spirit al terori”.

De asemenea, Emmanuel Macron a anunţat creşterea efectivelor operaţiunii Sentinelle, care vizează protejarea lăcaşelor de cult în perspectiva Zilei tuturor sfinţilor de duminică, o importantă sărbătoare catolică, de la 3.000 la 7.000 de soldaţi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: