PSD Suceava 2020

Cu fonduri europene

Primăria Suceava vrea să cumpere 15.000 de tablete pentru elevi şi profesori

> În municipiu sunt aproximativ 19.000 de elevi şi 2.000 de cadre didactice

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că Primăria Suceava pregăteşte un proiect cu fonduri europene pentru achiziţia a 15.000 de tablete pentru unităţile şcolare.

El a spus că a apărut Ghidul solicitantului şi că se pot depune aceste proiecte de la 25 octombrie până la 15 ianuarie 2021.

„Vrem să cumpărăm 15.000 de tablete cu un cost de circa 3 milioane de euro. În municipiul Suceava avem circa 19.000 de elevi şi 2.000 de cadre didactice. Ca atare, ne propunem să cumpărăm un număr cât mai mare de tablete. Nu ştim cât ne va mai chinui acest coronavirus” a spus Lungu.

El a menţionat că potrivit Ghidului solicitantului, pot depune aceste cereri atât unităţile de învăţământ cât şi autorităţile locale.

„Am decis să nu depună solicitări fiecare şcoală, ci să facem un proiect centralizat, pe care să-l depunem la Ministerul Fondurilor Europene” a explicat primarul.

Lungu a precizat că de aceste tablete pot beneficia clasele I-IV din învăţământul primar, elevii din clasele V-VIII din învăţământul gimnazial, cei din clasele IX-XII sau XIII din învăţământul liceal şi cei din învăţământul profesional cu o durată minimă de 3 ani.

El a menţionat că, din programul total, 60 de milioane de euro sunt destinate mediului urban.

„Noi facem o centralizare, lucrăm cu şcolile, facem o documentaţie în aşa fel încât să depunem cât mai repede acest proiect, având în vedere faptul că suma este limitată şi va fi pe principiul primul venit, primul servit” a conchis Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: