Gheorghe Flutur este încrezător că şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi va fi dată în folosinţă în decembrie

> Până în prezent s-a realizat 91% din lucrare

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că este încrezător că şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi va fi dată în folosinţă până la sfârşitul acestui an.

El a spus că stadiul de execuţie a şoselei de centură a municipiului Rădăuţi este de 91%.

„Dacă vremea va permite, constructorul susţine că în prima parte a lunii decembrie şoseaua de centură a municipiului va putea fi dată în circulaţie” a declarat preşedintele CJ Suceava.

Flutur a reamintit că a fost emisă o hotărâre de guvern pentru exproprierea unor terenuri în vederea relocării unor conducte de gaz natural.

El a spus că şoseaua de centură are 16,7 km, investiţia fiind de peste 21 de milioane de euro. Pe 14 km s-a turnat deja strat de asfalt, iar în prezent se lucrează la sensurile giratorii care fac legătura unor drumuri cu această şosea, fiind şapte astfel de sensuri giratorii.

Flutur a apreciat că dacă ritmul de lucru se menţine ca cel din prezent, până la sfârşitul anului va fi dată în folosinţă centura municipiului Rădăuţi, care este foarte necesară.

El a spus că a cerut noului primar al municipiului, Bogdan Loghin, să se preocupe de semnalizarea străzilor din municipiu care fac legătura cu şoseaua de centură şi de fluidizarea traficului. Flutur a arătat că rădăuţeanul aşteaptă ca traficul greu să fie scos din oraş, iar centrul oraşului să respire, subliniind că va fi nevoie şi de implicarea autorităţilor locale din localităţile limitrofe cu municipiul Rădăuţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean a reamintit că bazele acestei investiţii au fost puse în 2011-2012, iar până în 2018 a fost o pauză, pentru că nu s-a finanţat lucrarea. În acest an au fost alocate sume foarte mari pentru finalizarea investiţiei, ceea ce reprezintă „un pas uriaş pentru municipiul Rădăuţi, pentru că înseamnă dezvoltare economică”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: