PSD Suceava 2020

Franţa denunţă „tentativele de destabilizare”

Franţa „nu va renunţa niciodată” la valorile sale în pofida „tentativelor de destabilizare”, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, subliniind „foarte marea unitate europeană” în faţa criticilor Turciei şi ale unor ţări musulmane cu privire la caricaturile profetului Mahomed, relatează France Presse.

Franţa face obiectul „unei ameninţări teroriste crescute în ultimele zile, alimentată de apeluri la ură”, dar care „ne întăreşte în voinţa noastră de a lupta fără încetare împotriva islamismului şi a tuturor avatarurilor sale”, a adăugat purtătorul de cuvânt al guvernului francez, fără alte precizări.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a invitat luni concetăţenii să boicoteze produsele franţuzeşti, la câteva zile după ce Parisul şi-a rechemat ambasadorul de la Ankara pentru consultări, ca urmare a unei declaraţii controversate a şefului statului turc, care a pus la îndoială „sănătatea mintală” a omologului său francez.

Recep Tayyip Erdogan apare pe prima pagină a revistei de satiră Charlie Hebdo, după ce l-a criticat aspru pe Emmanuel Macron pentru că a luat apărarea caricaturilor cu profetul Mahomed.

Aşezat într-un fotoliu, în lenjerie intimă şi o cutie în mână, preşedintele turc este arătat ridicând tunica unei femei cu capul acoperit cu un văl. „Ouuuh! Profetul!”, spune Recep Tayyip Erdogan, dezvăluind fesele goale ale personajului feminin. „Erdogan: în privat, este foarte amuzant”, titrează caricatura semnată de Alice.

„Condamnăm efortul, total dispreţuitor, al acestei publicaţii, de a promova rasismul cultural şi ura”, a transmis purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: