PSD Suceava 2020

Râşca

Dosar penal pentru un tânăr de 16 ani, prins conducând fără permis o motocicletă neînmatriculată

> Vehiculul a fost indisponibilizat

 Un tânăr de 16 ani, din comuna Râşca, are probleme cu legea după ce a fost prins, marţi, conducând o motocicletă pe DJ 155A, din direcţia Bogdăneşti către Slătioara.

Adolescentul nu avea permis de conducere şi nici nu a putut prezenta documentele motocicletei, declarând că a împrumutat vehiculul de la un consătean. La rândul său, consăteanul a confirmat că i-a încredinţat motocicleta adolescentului, pentru a se plimba prin comună.

Astfel, poliţiştii au stabilit că nici proprietarul declarat al motocicletei nu are permis de conducere pentru vreo categorie.

Mai mult decât atât, a fost verificată şi motocicleta după seria de şasiu, stabilindu-se că nu figurează ca înmatriculată sau înregistrată.

Ulterior, din moment ce proprietarul declarat nu a prezentat vreun document al motocicletei, s-a procedat la indisponibilizarea acesteia. Lucrătorii Registrului Auto Român o vor expertiza în vederea capacităţii cilindrice, a regimului de înmatriculare la care este supusă şi a obligativităţii deţinerii permisului de conducere pentru a fi condusă pe drumurile publice. În funcţie de rezultatele expertizei, vor fi dispuse măsuri.

Prin urmare, în cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: