PSD Suceava 2020

Zece tineri filologi suceveni au participat cu succes la o conferinţă internaţională organizată online la Sibiu

Zece doctoranzi în domeniul filologie de la Universitatea „Ştefan cel Mare” au participat la Conferinţa tinerilor cercetători în Filologie „Noi direcţii şi perspective metodologice în studiile lingvistice şi literare”, organizată online, în perioada 22-24 octombrie, de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Doctoranzii suceveni au participat la cele nouă ateliere dedicate cercetărilor privind limba şi literatura română, limbile şi literaturile engleză, franceză, germană, folclorul şi studiile culturale.

Potrivit USV, tinerii, aflaţi în anii II şi III de studii doctorale, îndrumaţi de profesorii universitari Mircea A. Diaconu, Rodica Nagy, Sanda-Maria Ardeleanu şi Muguraş Constantinescu, au prezentat comunicări interesante în una dintre cele patru limbi ale colocviului, în funcţie de domeniul lor specific de cercetare.

„Tinerii filologi, care au reprezentat strălucit Universitatea «Ştefan cel Mare» şi, implicit, Şcoala doctorală de ştiinţe sociale şi umaniste, sunt: Otilia Ungureanu, Ioana-Daniela Bălăuţă, Delia Pătrăucean, Alin Găleată, Carmen Dimitria, Mihaela Mihai, Ana Chibici, Irina Devderea, Mihaela Pînzariu. Lor li s-a adăugat drd. Ana-Maria Antonesei, din anul I, care nu a împlinit încă o lună de activitate doctorală, dar care are deja experienţa participării la conferinţe din anii de licenţă şi masterat, când a obţinut câteva premii la concursuri de cercetare sau de traducere” a precizat USV.

În comitetul ştiinţific al conferinţei, care a reunit cercetători cu experienţă ce activează în universităţile din Cluj-Napoca, Iaşi, Bucureşti, Sibiu, Craiova, Dijon, Galaţi, Universitatea din Suceava a fost reprezentată de profesor Muguraş Constantinescu, ea având şi misiunea de a modera unul dintre atelierele pe literatură franceză.

 „Şi, revenind la bobocul din anul I de studii doctorale de la USV, Ana-Maria Antonesei, fostă şefă de promoţie a generaţiei sale, fiindcă cercetarea ei în traductologie a stârnit interesul deosebit al moderatorilor, ea a primit invitaţia de a participa cu o contribuţie despre fenomenul retraducerii la un volum colectiv pe teme de traductologie, ce va apărea la universitatea gazdă. Un debut promiţător, fără îndoială, onorant pentru cercetătoare, dar şi pentru instituţia pe care o reprezintă” a mai arătat USV.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: