PSD Suceava 2020

Senatorul PSD Ioan Stan:

PNL nu prezintă proiectul de buget pentru 2021 ca să ascundă măsurile de austeritate pregătite

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, miercuri, că Guvernul PNL ţine ascuns proiectul de buget de stat pentru anul 2021 pentru că sunt prevăzute măsuri de austeritate pentru români.

El arată că potrivit Legii 500/2002 a finanţelor publice, cu modificările şi completările ulterioare, bugetul trebuie prezentat Parlamentului cel târziu până la data de 15 noiembrie a fiecărui an.

„Suntem la aproape două săptămâni de la această dată şi încă nu ştim nimic despre bugetul României pentru anul viitor. Punerea în transparenţă a proiectului de buget este obligatorie” a spus Stan.

Senatorul PSD susţine că e de minim bun-simţ ca PNL şi guvernul său să anunţe măcar principalii indicatori economici şi sociali pentru anul viitor, adică ce taxe cresc şi cu cât, care este alocarea bugetară pentru salarii, care sunt încasările estimate din TVA etc.

„N-o fac pentru că proiectul de buget ar demasca toate măsurile de austeritate pregătite pentru anul următor, iar PNL nu îşi permite aflarea adevărului înainte de alegeri” a apreciat Ioan Stan.

El consideră că, ţinând cont de evoluţia economiei naţionale şi împrumuturile făcute de actualul guvern, devine tot mai probabil un nou acord cu FMI pentru anul viitor.

„Venirea FMI va fi condiţionată de măsuri de austeritate, iar Guvernul Orban va trebui să opteze între tăierea salariilor şi concedierilor masive pe de o parte şi creşterea TVA şi a altor taxe pe de altă parte. Conform economiştilor de la ING, Guvernul ar putea merge mai degrabă pe majorarea TVA, pentru că măsura s-ar putea aplica rapid şi ar avea un efect imediat, întrucât TVA e cel mai uşor de colectat” a spus Ioan Stan.

Liderul PSD Suceava consideră că, indiferent de deciziile pe care va trebui să le ia, acestea se vor vedea în proiectul de buget, motiv pentru care cei din PNL au ales, în mod laş, să-l ascundă românilor, preferând să păstreze până după alegeri aceste „surprize” care demonstrează incapacitatea lor de guvernare.

Reangajarea şomerilor şi crearea a peste 500.000 de noi locuri de muncă

„Trebuie de spus că eşecul guvernării liberale se datorează atât incompetenţei cât şi lipsei unui program de guvernare coerent, practic, gândit pentru binele românilor. Astfel, pentru mandatul 2020-2024, PSD vine în faţa electoratului cu un program ce propune soluţii concrete după ce Guvernul lui Iohannis a lăsat fără loc muncă peste 800.000 de oameni şi a blocat programele PSD pentru tineri şi pentru persoanele defavorizate. Ţinta PSD este reangajarea şomerilor, victime ale guvernării PNL şi crearea a peste 500.000 de noi locuri de muncă, bine plătite, obiectiv care reprezintă cea mai eficientă măsură de protecţie socială” a mai declarat senatorul.

El a subliniat că în timp ce PNL şi USR nu propun nimic, PSD vine în faţa românilor cu soluţii concrete, cu măsuri ţintite, corecte, simple, pentru tinerii care nu-şi mai găsesc o slujbă după ce au fost concediaţi, pentru persoanele de peste 55 de ani, ori pentru cele din grupurile dezavantajate, precum şi cu un program privind stimularea natalităţii care poate rezolva problema demografică din România.

„Guvernul lui Iohannis a dovedit că nu are nicio soluţie pentru reducerea sărăciei extreme, deşi putea continua programele care au dus la reducerea semnificativă a fenomenului în perioada 2017-2019, atunci când numărul românilor aflaţi în această situaţie a scăzut cu peste 1,8 milioane de persoane şi când puterea de cumpărare a crescut semnificativ” a conchis Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: