PSD Suceava 2020

Peste 100 de elevi au beneficiat de întâlniri de mentorat cu specialişti IT

Asociaţia Rădăuţiul Civic ne-a informat că a organizat online două evenimente Mentor-IT@Rădăuţi, la care au participat peste 100 de elevi din liceele din municipiu. „Mentor-IT@Rădăuţi este un eveniment inedit, menit să creeze un dialog între generaţii – între elevii care aspiră la o carieră în domeniul IT şi tineri rădăuţeni care deja profesează în domeniu” ne-au precizat organizatorii.

Potrivit lor, scopul acţiunii a fost de a da startul unor întâlniri de mentorat şi de conectare a tinerilor elevi de la specializări ale profilelor reale, şi nu numai, de la liceele din municipiul Rădăuţi, cu programatori/specialişti IT din zonă, cu o experienţă vastă în domeniu.

„Componenta de mentorat şi discuţii libere cu tineri care şi-au început deja carierele în domeniu lipseşte, din păcate, din programele şcolilor, iar astfel de întâlniri pot inspira elevii să îşi dezvolte şi mai mult abilităţile digitale pentru o carieră în domeniul IT” a precizat sursa citată.

Fiecare eveniment a avut şase, respectiv cinci speakeri, tineri rădăuţeni care deja fac performanţă în acest domeniu. „Printre invitaţii celor două evenimente s-au numărat: Ştefan Patachi – criptograf, absolvent al Universităţii din Copenhaga, Lorin Cojocariu, inginer, network administrator, Ionuţ Aconstantinese, Quality Assurance Manager, Mihaela Manoli, Java developer, Petru Cioată, Ruby Developer, Iulian Sadoveac, Software Engineer, Oriana Oniciuc, Data scientist, Nicu Spînu, antrepreneur, Paul Ruscior, antrepreneur, Raul Stehneiov, programme manager” a transmis Asociaţia Rădăuţiul Civic.

Elevii au pus întrebări diverse, vizând de la dificultăţile întâmpinate de tinerii profesionişti până şi-au clădit o carieră, la aspecte ce ţin de motivaţia lor, pasiunea pentru un domeniu, descoperirea unui domeniu care să conducă la o carieră, primii paşi spre angajare, succesele sau eşecurile acestora. „Un adevărat cadru pentru dialog, mentorat, distrugerea unor mituri şi stârnirea unor curiozităţi.”

Bugetul proiectului a fost de 300 de euro şi a fost folosit pentru a-i premia pe cei mai activi elevi, care au adresat întrebări speakerilor, cu vouchere pentru achiziţionarea de dispozitive IT.

Evenimentul a făcut parte din seria Meet & Code Europe, în parteneriat cu Asociaţia TechSoup România şi TechSoup Europe. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: