PSD Suceava 2020

Deputatul PNL Ioan Balan, interesat de programul de investiţii alternative reţelelor convenţionale de canalizare

 > Potrivit lui, numeroase localităţi din judeţ ar dori astfel de finanţări

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a solicitat ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan, să anunţe când va începe programul de realizare a investiţilor alternative reţelelor convenţionale de canalizare, mai ales că multe localităţi din judeţul Suceava ar intenţiona să depună proiecte în acest sens.

El a arătat că în data de 4 iunie 2020, ministrul a promovat o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanței Guvernului nr. 25/2001 privind înfiinţarea Companiei Naționale de Investiții „CNI” – SA, în vederea diversificării proiectelor realizate din fonduri europene nerambursabile disponibile în actualul cadru de programare bugetară 2014-2020, precum şi din următorul buget european 2021-2027.

Potrivit deputatului, una dintre componentele investiţionale avute în vedere prin această modificare legislativă vizează realizarea de „fose septice, staţii de microepurare şi sisteme de alimentare cu apă”, în special pentru mediul rural din zonele puţin populate sau montane, acolo unde reţelele convenţionale de utilităţi sunt foarte greu realizabile.

Ţinând cont de specificul geografic al judeţului Suceava, în care multe unităţi administrativ-teritoriale ar putea să beneficieze de această linie de finanţare, Ioan Balan a cerut ministrului să spună când anticipează că primăriile din mediul rural, în calitate de beneficiari, vor putea să depună documentaţiile necesare în vederea realizării de fose septice şi microstaţii de epurare sau microsisteme de alimentare cu apă potabilă.

„Care va fi bugetul total al acestui program şi care vor fi condiţiile minime de eligibilitate pentru beneficiari” a întrebat Balan.

Totodată, parlamentarul sucevean vrea să afle, având în vedere faptul că e vorba despre proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă, care impun o anumită cotă de cofinanţare din partea beneficiarilor, care este procentul din valoarea proiectului pentru cofinanţare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: