PSD Suceava 2020

Cu poveste

„Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană! Fii profesionist, ce dracu’!” spunea, în filmul „Filantropica” (2002), Pavel Pepe Puiuţ, şeful cerşetorilor din Bucureşti, interpretat de Gheorghe Dinică. Vorbe rămase celebre întrucât aveau şi au priză într-o anume zonă a realităţii. Cam aşa gândea, poate, şi acel pretins preot, despre care am fost avertizaţi în ediţia de ieri a ziarului, persoană care cerea parale pentru realizarea unei racle pentru adăpostirea veşmântului Sf. Cuv. Parascheva. Iar dacă te socoteşti credincios şi sensibil faţă de subiectul care ţi se expune…, cum să nu faci o cât de mică donaţie pentru racla respectivă, pentru sfântă? Din acelaşi registru, nu demult, eram într-un microbuz gata să pornească spre a mă duce cale de vreo 25 km. Dar până să pornească, printre călători s-a amestecat un tânăr rutinat în meseria sa, îmbrăcat corect şi vorbind elegant, solicitând câte un ajutor pentru un copil care ar fi avut nevoie de o operaţie grea şi scumpă, operaţie care, grabnic efectuată, i-ar fi dat şanse la viaţă. În sprijinul solicitării sale etala o fotografie a copilului (care să-ţi rupă inima) şi câteva documente în copie, doldora de ştampile (care să-ţi dea încredere). Plus precizarea că respectiva colectă se face prin intermediul unei destul de cunoscute asociaţii sucevene. Iar un călător, zicând că-l ştie pe preşedintele asociaţiei, s-a arătat dispus să-i livreze voluntarului o donaţie, însă dacă acesta îi dă chitanţă, iar preşedintele îi confirmă telefonic ce şi cum. Voluntarul s-ar fi învoit să-i dea o chitanţă, însă, când a auzit de telefon la preşedinte, şi-a părăsit interesele şi s-a făcut nevăzut… Aşadar, să fim cu băgare de seamă! Din nefericire, astfel de indivizi sunt în stare să ştirbească până şi demersurile umanitare ale unor oameni de bună-credinţă…

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Foarte bine ca atrageti atentia semenilor cuprivire la asemenea fapte. Din pacate foarte multi sunt indiferenti, nu iau atitudine la acesti impostori care profita de buna credinta a oamenilor… dar poate, sau sigur Politia are asemenea atributii/obligatii sa ia masuri cu acesti falsi binefacatori! Apropo, prin zona magazinului Bucovina umbla un individ cu o matura, sub pretextul ca face curatenie si indruma pe cei care vor sa parcheze masina..apoi solicita bani! Politia nu-l vede?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: