PSD Suceava 2020

La USV, într-un proiect internaţional

50 de tinere mame au finalizat cursuri de antreprenoriat şi de competenţe digitale

> Proiectul continuă, organizatorii aşteptând ca şi alte mame să se înscrie la cursuri

În plină pandemie de Covid-19, 50 de mame din judeţ au reuşit să finalizeze cursurile de antreprenoriat şi au pregătit planuri de afaceri competitive, a căror calitate a fost confirmată de echipa de profesionişti de la USV. Alte 32 au absolvit cursurile de competenţe digitale, învăţând să creeze magazine online şi site-uri.

Toate absolventele au primit diplome şi au fost incluse într-o bază de date a USV, pentru a beneficia de alte oportunităţi de instruire şi participare la proiecte care susţin comunitatea locală.

Cursurile din proiectul Mommypreneurs sunt gratuite şi se adresează, în principal, femeilor cu vârsta maximă de 29 de ani, care se află în concediu de maternitate sau care au terminat concediul, dar nu au un loc de muncă. Mamele care aleg cursurile de instruire antreprenorială vor dobândi abilităţi şi cunoştinţe de bază (juridice, financiare, de marketing, operaţiuni, reţea) necesare dezvoltării ideilor de afaceri, lansării de startup-uri şi comercializării produselor/ serviciilor.

Cursurile de IT se axează preponderent pe comerţ electronic şi web design. Subiectele care urmează să fie predate vor dezvolta cele mai solicitate abilităţi digitale pe piaţă în acest moment, la un nivel care nu necesită o experienţă anterioară extinsă în domeniul IT.

Cursurile sunt susţinute de lectori, angajaţi ai USV, afiliaţi la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor şi la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, toţi cu experienţă în predare şi colaborare cu adulţii, ni s-a precizat. Proiectul este finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Granturile Spaţiului Economic European (SEE) şi Norvegiene. Proiectul a început în ianuarie 2019 şi va fi implementat, timp de 24 de luni, de opt parteneri din şapte state europene: Cipru, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România şi Spania. Perioada de implementare a fost prelungită cu 3 luni, pentru a compensa decalajele apărute din cauza restricţiilor impuse de pandemie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: