PSD Suceava 2020

Regizorul rădăuţean Adrian Ţofei a lansat pe DVD filmul „Be My Cat: A Film for Anne”

> Filmul a fost realizat în Rădăuţi şi premiat în SUA şi Australia > El va avea premiera şi pe un canal You Tube cu peste un milion de abonaţi

Actorul şi regizorul rădăuţean Adrian Ţofei şi-a lansat filmul horror „Be My Cat: A Film for Anne” pe DVD, în două versiuni ce sunt acum disponibile atât pe Amazon.com, cât şi pe site-ul lui Adrian Ţofei, în variante semnate.

DVD-urile includ şi 12 minute de scene bonus.

La sfârşitul acestui an va fi disponibil şi un DVD în ediţie limitată, lansat de distribuitorul de film cult TetroVideo.

De asemenea, filmul va fi lansat gratuit pe YouTube începând cu 28 octombrie, pe cel mai mai mare canal de filme horror, Kings of Horror, cu peste un milion de abonaţi.

Premiera se va desfăşura în prezenţa regizorului

Premiera va avea loc live, în prezenţa online a lui Adrian Ţofei, care va urmări filmul împreună cu fanii din întreaga lume şi va interacţiona live în secţiunea de chat a paginii YouTube începând cu ora 3 noaptea a zilei de 28 octombrie (ora României).

„Be My Cat: A Film for Anne” a cunoscut o creştere constantă a popularităţii de la premiera iniţială în festivalul internaţional de film Fantasporto în 2015, fiind acum considerat film cult de către fani şi cineaşti din întreaga lume.

Adrian Ţofei a realizat filmul în oraşul său natal, Rădăuţi, în calitate de regizor, producător, scenarist şi actor principal, dezvoltând proiectul pe durata a doi ani şi trăind parţial în personaj.

„Be My Cat” a câştigat numeroase premii şi aprecieri ale criticilor, inclusiv premiul pentru cel mai bun actor pentru Adrian Ţofei la Nashville Film Festival în SUA şi premiul pentru cel mai bun film la A Night of Horror Film Festival în Sydney, Australia.

Filmul prezintă un tânăr obsedat de actriţa hollywoodiană Anne Hathaway, care recurge la gesturi şocante pentru a o convinge pe Anne să vină în România şi să joace în filmul său.

Adrian Ţofei lucrează în prezent la o trilogie care include „Be My Cat: A Film for Anne”, „We Put the World to Sleep” (în post-producţie) şi „Dr. Frankenstein” (în plan). El a făcut cunoscut că proiectul avansează greu din cauza pandemiei şi a lipsurilor de ordin financiar.

„Sunt nevoit să fac aproape totul singur”

Regizorul şi actorul Adrian Ţofei a prezentat şi modul său de lucru.

„Metoda mea regizorală constă în a lucra luni de zile la o realitate psihologică alternativă pentru actori (inclusiv pentru mine însumi), care trăiesc parţial în personaje în tot acel timp, astfel încât, atunci când începem să improvizăm, eu, ca regizor, trebuie doar să înregistrez evenimentele care se desfăşoară şi să mă asigur că improvizaţia merge în direcţia corectă. Nu există un scenariu detaliat, ci doar puncte de scenariu. Filmez zeci de ore în format digital, apoi urmăresc filmările aşa cum ar face un documentarist şi creez detaliile poveştii în post-producţie,        în timpul procesului de montaj. Această metodă presupune foarte multă muncă, dar duce la rezultate foarte creative şi realiste atât în ceea ce priveşte actoria, cât şi filmul ca întreg. Din păcate, neavând un scenariu detaliat, îmi este aproape imposibil să găsesc producători sau să obţin susţinere financiară de la Centrul Naţional al Cinematografiei, fiind nevoit să fac aproape totul de unul singur, motiv pentru care am deschis o pagină Patreon şi una de PayPal unde oricine îmi poate susţine munca cu donaţii în schimbul mulţumirilor oficiale pe genericul filmelor şi al altor recompense” a explicat Adrian Ţofei. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: