PSD Suceava 2020

Pentru Moldova este foarte important ca economia privată să se dezvolte

Deputatul PNL Ioan Balan, într-o declaraţie de presă transmisă şi cotidianului „Crai nou”, a făcut un apel către toţi operatorii economici din Moldova să se înscrie cât mai rapid în programele cu finanţare nerambursabilă în valoare de un miliard de euro, pachet de sprijin gestionat de Ministerul Economiei, pentru a sprijini firmele să treacă mai uşor peste efectele crizei şi să se dezvolte.

„Fac apel la firmele româneşti să întocmească rapid documentaţiile, să se înscrie în program şi să aducă în Moldova cât mai multe fonduri din cele puse la dispoziţie de guvern. Timpul trece repede, iar de aceste fonduri vor dispune cei care se înscriu cât mai repede în program. Cred că pentru Moldova este foarte important ca economia privată să se dezvolte şi să poată genera mai multe locuri de muncă bine plătite şi mai multă prosperitate. Aşa cum administraţiile locale liberale au reuşit să fructifice majoritatea programelor de finanţare puse la dispoziţie de Guvernul PNL – extinderea reţelelor de gaze pentru populaţie, extinderea reţelelor de apă şi canalizare, modernizarea drumurilor judeţene şi locale –, am convingerea că şi operatorii economici vor fi la fel de eficienţi şi vor aduce în toată Moldova cât mai multe fonduri pentru consolidarea economiei noastre locale. Avem nevoie de firme puternice şi competitive, care să plătească salarii atractive, căci fără un mediu economic puternic în Moldova nu cred că putem să vorbim despre prosperitate şi dezvoltare”  a transmis Ioan Balan.

„Una dintre cele mai îndrăzneţe măsuri liberale o reprezintă punerea în practică a ordonanţei de un miliard de euro, schemă de sprijin care a fost demarată încă de săptămâna trecută şi este în plină desfăşurare. Aceste fonduri se împart în trei mari categorii: 100 de milioane euro – microgranturi pentru firme şi PFA; 350 de milioane euro – granturi de capital de lucru pentru firmele afectate de criza Covid-19, respectiv restaurante, hoteluri, cafenele, servicii de transport, agenţii de turism, librării, edituri, biblioteci, industrii creative, organizare de evenimente; 550 de milioane euro – granturi pentru investiţii productive, acordate pe bază de proiect depus de firma beneficiară” a precizat deputatul PNL Ioan Balan. (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: