În spitalele din judeţ sunt internaţi 291 de pacienţi Covid-19

> Dintre ei, 72 au forme severe sau grave ale bolii > Până luni, 6.624 suceveni au fost declaraţi vindecaţi de Covid-19

Prefectura Suceava a informat că, luni, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţ se înregistrau 6.624 de persoane declarate vindecate de Covid-19. Pe de altă parte, 291 de suceveni cu Covid-19 erau internaţi în spitalele din judeţ.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 14 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval de timp fiind externate 22 persoane declarate vindecate.

Astfel, din totalul celor 612 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 199 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 105 se aflau în zona tampon, iar 308 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 199 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 94 prezentau forme medii ale bolii; 33 – forme uşoare; 52 – forme severe; 20 prezentau forme grave şi erau internaţi în secţia ATI, 5 fiind ventilaţi mecanic.

În aceste condiţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, luni, de 315 paturi libere, dintre care 22 pentru pacienţi Covid-19, 201 în sectorul non-Covid şi 92 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu mai era niciun pat liber pentru pacienţi Covid-19. În ce priveşte ventilatoarele, 26 erau libere, dintre care 11 pentru pacienţi Covid-19.

Totodată, în Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 92 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 6 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: