Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor avertizează credincioşii să fie atenţi cui fac donaţii

> În acest context, a fost furnizat exemplul unei persoane care susţine că e preot şi cere bani pentru o raclă necesară veşmântului Sf. Cuv. Parascheva

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a avertizat credincioşii să fie atenţi cui fac donaţii în bani, după ce a constatat că pe reţelele de socializare circulă o informaţie potrivit căreia preotul Ionuţ Stoica Chiriţa solicită bani de la credincioşi pentru realizarea unei racle pentru veşmântul Sf. Cuv. Parascheva, primit în 2012.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor precizează că respectiva persoană, Ionuţ Stoica Chiriţa, nu este preot în Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, iar Arhiepiscopia nu are cunoştinţă că ar fi preot într-una dintre celelalte eparhii ale Bisericii Ortodoxe Române.

Din imaginea alăturată anunţului, se poate observa că este vorba despre veşmântul folosit anul acesta de hramul Cuvioasei, deci nu ar fi avut cum să îl primească în 2012, a precizat Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

„Recomandăm credincioşilor eparhiei noastre să fie cu multă luare aminte şi să nu răspundă unor astfel de solicitări venite din partea celor care doresc să profite de bunacredinţă şi generozitatea celor drept credincioşi, după cuvântul: «Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori»” a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

De menţionat este că, în 2012, veşmântul Sf. Cuv. Parascheva a fost donat bisericii satului din Blăgeşti din judeţul Bacău ce are hramul „Sfânta Parascheva”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: