PSD Suceava 2020

Sâmbătă seara

Poliţiştii au întrerupt cumetrii organizate în mai multe localităţi din judeţ

> Ei au deschis dosare de zădărnicire a combaterii bolilor > Poliţiştii au aplicat şi peste 200 de amenzi în cadrul acţiunilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2

Poliţiştii suceveni au întrerupt sâmbătă seara mai multe cumetrii organizate în judeţ.

Potrivit IPJ Suceava, având în vedere situaţia epidemiologică actuală, poliţiştii, împreună cu ceilalţi lucrători din cadrul instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne, dar şi în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspectoratului Teritorial de Muncă au intensificat în acest weekend activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de SARS-CoV-2.

Astfel, au fost suplimentate patrulele în teren, iar unităţile economice care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente private au fost controlate după ce, în prealabil, administratorii acestora au fost instruiţi cu privire la respectarea cadrului legal.

Ca urmare a acestor activităţi au fost stopate mai multe evenimente private care se derulau cu încălcarea normelor legale, fiind întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor” şi fiind aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale.

Doar într-un interval de 24 de ore au fost verificate 147 de societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, obiective şi locaţii, cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse. De asemenea, au fost verificate 719 persoane cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor şi au fost controlate peste 80 de mijloace de transport.

Poliţiştii au aplicat 216 sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr. 55/2020, în valoare de 44.850 lei.

Au fost desfăşurate, la nivelul judeţului, peste 20 de acţiuni punctuale în pieţe, târguri şi zone aglomerate.

Astfel, sâmbătă, în jurul orei 21, efectuând activităţi de patrulare şi monitorizare poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Vama s-au autosesizat cu privire la organizarea şi desfăşurarea unui eveniment privat la o pensiune de pe raza satului Molid. Poliţiştii au identificat în interiorul locaţiei peste 60 de persoane, fiind încălcate dispoziţiile legale şi reglementările stabilite prin hotărârile CJSU Suceava. Evenimentul privat (un botez) a fost întrerupt de poliţişti, iar persoanele au părăsit locaţia. Administratorul localului a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55 din 2020 cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Tot sâmbătă, în jurul orei 21.30, în timpul executării serviciului de patrulare pe raza comunei Şcheia, poliţiştii SPR 2 Şcheia s-au sesizat cu privire la desfăşurarea unei petreceri (cumetrii) într-o locaţie situată pe str. Cascadei din Şcheia. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje de poliţie ale SPR 9 Şcheia, acestea fiind sprijinite de către un echipaj al Poliţiei Locale Scheia, un echipaj al BOP Suceava, un echipaj al Poliţiei Locale Suceava şi un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Suceava, constatându-se că un localnic de 31 ani a amplasat, pe strada Cascadei, un cort unde era organizată o cumetrie la care participau circa 30 de persoane, fără a respecta normele de prevenire a răspândirii Covid-19.

Organizatorului petrecerii i s-a solicitat să oprească petrecerea şi să invite persoanele participante să părăsească locaţia, acestea conformându-se solicitărilor lucrătorilor de poliţie, după care bărbatul de 31 de ani a fost sancţionat contravenţional conform Legii 55/2020 cu amendă în valoare de 2000 lei.

În aceeaşi seară, lucrătorii Secţiei de poliţie Şcheia au fost sesizaţi că pe str. Aramei din Şcheia este organizată o cumetrie la care participă mai multe persoane.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje ale SPR 9 Şcheia, constatând că un bărbat de 36 ani, localnic, a organizat o cumetrie, la eveniment participând 40 de persoane.

Organizatorului petrecerii i s-a solicitat să oprească petrecerea şi să invite persoanele participante să părăsească locaţia, acestea conformându-se solicitărilor lucrătorilor de poliţie, după care organizatorul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 2000 lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: