Noi manifestaţii împotriva interdicţiei aproape totale a avortului

Tribunalul Constituţional din Polonia a interzis recent întreruperea de sarcină în caz de malformaţie gravă a fetusului, o decizie a priori definitivă, dar totuşi contestată de opoziţia liberală şi de organizaţii de apărare a drepturilor femeilor în această ţară profund ancorată în tradiţia catolică. Strigând „Libertate, egalitate, drepturile femeilor”, protestatarii, încălcând interdicţia de adunări publice decretată de guvern în cadrul luptei împotriva pandemiei de coronavirus, au defilat pe străzile din întreaga ţară pentru a denunţa decizia Tribunalului Constituţional.

„Ruşine” sau „Război femeilor” se putea citi pe bannerele manifestanţilor, care cer de asemenea un referendum pe acest subiect.

Decizia, care este conformă cu dorinţa partidului ultracatolic naţionalist aflat la putere, Lege şi Justiţie (PiS), restrânge dreptul la avort doar la cazurile în care viaţa femeii însărcinate este în pericol sau sarcina este rezultatul unui viol ori al unui incest.

Conform unor ONG-uri, numărul de avorturi practicate clandestin în Polonia sau în clinici din străinătate ar putea fi aproape de 200.000 pe an.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI