PSD Suceava 2020

Lee Kun-Hee, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii, a murit

Preşedintele Samsung, Lee Kun-Hee, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii, a murit la 78 de ani. Lee Kun-Hee a fost cel care a transformat o afacere locală într-un gigant mondial. Fiul său, Lee Jae-Yong, va prelua conducerea companiei.

Născut pe 9 ianuarie 1942, în Uiyreong, Coreea de Sud, Lee Kun-Hee a fost al treilea fiu al fondatorului grupului Samsung, Lee Byung-Chull, fiul unui bogat latifundiar care a fondat o companie comercială modestă, în urmă cu aproape 80 de ani. De la o afacere locală, el a reuşit să construiască un imperiu mondial. Grupul Samsung cuprinde de la modă, parcuri tematice şi asigurări, la materiale avansate, servicii IT şi smartphone-uri şi televizoare.

Cu o avere netă estimată la 12,6 miliarde $, el şi familia sa sunt printre cei mai bogaţi oameni din lume în clasamentul Forbes. Averea sa o include şi pe cea a soţiei sale, Hong Ra-Hee, fiica unui magnat mass-media, care a condus unul dintre cele mai mari ziare din ţară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: