PSD Suceava 2020

Curtea de Apel Suceava, instanţă-pilot într-un proiect de modernizare a sistemului de justiţie

> Pe durata implementării vor fi experimentate procedurile judiciare din state precum Belgia, Finlanda sau Italia

Curtea de Apel Suceava a anunţat, joi, că participă în calitate de instanţă-pilot în proiectul „Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar. Componenta de instanţe judecătoreşti”, implementat la nivel naţional de Consiliul Superior al Magistraturii.

Potrivit Curţii de Apel Suceava, proiectul are drept scop identificarea mecanismelor necesare creării unui sistem de justiţie modern, adaptat cerinţelor societăţii contemporane, prin dezvoltarea şi implementarea unor instrumente standard de management integrat, axate pe trei componente, respectiv management organizaţional, volum optim de activitate şi resurse umane.

Una dintre componentele proiectului vizează experimentarea, pe durata derulării, a unei proceduri judiciare specifice mai multor state membre ale Uniunii Europene, cum ar fi Belgia, Italia ori Finlanda, procedură în care elementul de noutate vizează constituirea modulului judecător-asistent de judecător, acestuia din urmă revenindu-i sarcina de a prelua din atribuţiile non-judiciare ale judecătorului, ceea ce va conduce, în esenţă, la creşterea calităţii actului de justiţie şi reducerea duratei procedurilor judiciare.

Astfel, Curţii de Apel Suceava i-au fost alocate opt posturi de asistenţi de judecător, iar preşedintele curţii, judecătorul Cristinel Grosu, a fost selectat ca expert în implementare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: