PSD Suceava 2020

CJSU a cerut containere pentru gestionarea situaţiei medicale din Colegiul Naţional Militar de la Câmpulung Moldovenesc şi pentru organizarea triajului în spitalele din judeţ

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava a solicitat, vineri, Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, cu titlu gratuit, zece construcţii uşoare din elemente modulare, care să fie asigurate cu radiatoare electrice şi paturi, saltele, pături, cearşafuri, pentru organizarea punctelor de triaj epidemiologic la spitale din judeţ, dar şi pentru gestionarea situaţiei medicale de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, unde erau 27 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Prefectul Alexandru Moldovan a declarat că, după discuţii cu managerii unităţilor medicale din judeţ, s-a concluzionat că este obligatorie organizarea şi efectuarea triajului observaţional sau epidemiologic al pacienţilor la punctele de intrare în aceste instituţii. El a spus că triajul observaţional este o activitate care trebuie să se desfăşoare continuu, cu responsabilitate, indiferent de condiţiile de timp şi anotimp, mai ales în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din ultima perioadă.

Prefectul a mai declarat că s-a avut în vedere numărul crescut al cazurilor confirmate cu virusul SARS-COV-2 în rândul elevilor de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, la solicitarea comandantului unităţii urmând să fie trimise astfel de containere pentru gestionarea situaţiei medicale din colegiu, în lipsa unui spaţiu adecvat pentru izolarea a 16 elevi infectaţi, aflaţi în izolare la infirmeria unităţii.

Moldovan a explicat că în acest colegiu militar, din cele 27 de cazuri, 11 erau în localităţile de domiciliu, dar 16 se aflau în infirmeria colegiului, care nu putea asigura asistenţa medicală pentru ceilalţi elevi.

Prefectul a spus că, după încetarea efectelor pandemiei, aceste containere vor rămâne la dispoziţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, urmând a fi folosite pentru protecţia populaţiei, în cazul apariţiei altor situaţii de urgenţă pe raza judeţului, cu menţinerea destinaţiei produselor acordate ca ajutor umanitar intern de urgenţă, cu titlu gratuit, din rezervele de stat.

Totodată, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, prin grija Instituţiei Prefectului, a anunţat că îşi asumă întreaga responsabilitate pentru cantităţile solicitate a fi scoase din rezerva de stat, la stabilirea acestora avându-se în vedere solicitările conducătorilor unităţilor spitaliceşti şi ale comandantului Colegiul Naţional Militar din Câmpulung Moldovenesc. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: